Головна » 2016 » Березень » 21 » Якість транспортних послуг – необхідна вимога
13:05
Якість транспортних послуг – необхідна вимога

Організація перевезень пасажирів на автобусних мар­шрутах загального користування у Вишгородському районі – питання досить гостре. Адже майже щоденно до керівників органів місцевого самоврядування надходить велика кількість скарг від жителів району і міста Вишгорода щодо неякісного надання цієї послуги. З ініціативи голови Вишгородської райдержадміністрації Олександра Горгана 29 січня з цього приводу відбулись громадські слухання. Про хід слухань ми вже повідом­ляли на шпальтах нашого видання раніше. Як результат, було прийнято рішення: протягом двох тижнів здійснити моніторинг відповідності умов договору про перевезення фактичному стану здійснення транспортних перевезень, розпочати розробку комплексної транспортної схеми району, усунути виявлені під час громадських слухань недоліки у роботі транспортних підприємств, що забезпечують регулярні транспортні перевезення.
Продовжуючи роботу у цьому напрямку, на минулому тижні головою Вишгородської РДА Олександром Горганом, головою Вишгородської районної ради Ростиславом Кириченком спільно з керівництвом управління інфраструктури Київської облдержадміністрації Вадимом Галицьким, представниками Громадської ради при КОДА, Укртрансбезпеки та Національної поліції здійснено два інспекційні виїзди на маршрути, що пролягають через Вишгородський район. Перевезення пасажирів на цих маршрутах здійснюють ТОВ «Димерське АТП», ПП «АТН», КП «Київпастранс» та ПП «Надія-Транс».
У результаті перевірки в роботі цих перевізників виявлено недоліки щодо перевезення пасажирів згідно з договорами, що вони уклали із Київською обласною державною адміністрацією, а саме: відсутність у транспортному засобі необхідних для перевезення пасажирів документів, недотримання схем та графіку руху, незадовільний технічний стан транспортних засобів, відсутність квитків за проїзд і т.п. Загальною проблемою лишається забезпечення перевезення пільгових категорій громадян.
 15 березня у Вишгородській РДА відбулося засідання міжвідомчої робочої групи щодо транспортних пасажирських перевезень за участі голови райдержадміністрації Олександра Горгана, голови районної ради Ростислава Кириченка, першого заступника голови РДА В’ячеслава Савенка, начальника відділу пасажирського транспорту управління інфраструктури КОДА Андрія Прохоренка та представників автоперевізників. У ході засідання представникам перевізників були висунуті зауваження стосовно недотримання умов договорів, що були укладені з Київською облдержадміністрацією.
Незадоволені озвученими результатами інспекції, керівники та представники підприємств перевізників намагалися доводити, що інформація не відповідає дійсності. Заперечували і те, що їх рейсові автобуси та водії не залишаються на ніч у селах, а всі до одного у нічну пору доби знаходяться на спеціально обладнаних транспортних майданчиках, хоча представник ПП «Надія-Транс» не зміг детально пояснити, де саме розташована стоянка маршруток згаданого автопідприємства. Прикро, що бути присутніми на важливій нараді, у першу чергу для перевізників,  окремі керівники автопідприємств не знайшли часу. Натомість делегували диспетчерів, які не зовсім чітко орієнтуються, чого насправді вимагає від них влада Вишгородського району. На нараді також обговорено питання, з яким звернулася журналіст радіо «Голос Києва» Валентина Ковпак: чи знають  в облдержадміністрації, що від станції метро «Героїв Дніпра» до Вишгорода курсує експрес-маршрутка, де ціну за проїзд встановлено у розмірі 10 грн. Для начальника відділу пасажирського транспорту управління інфраструктури КОДА Андрія Прохоренка ця новина була несподіваною, на що він зауважив, що такий вид послуги однозначно є нелегальним і незаконним. Ігор Коломієць, керівник ПАТ «АТАСС», яке здійснює перевезення на маршруті №397, ситуацію прокоментувати не зміг, оскільки, за його словами, про такі випадки порушень йому невідомо, він про них не чув і не знає.
Підбиваючи підсумки роботи міжвідомчої робочої групи щодо транспортних пасажирських перевезень, голова Вишгородської РДА Олександр Горган, звертаючись до перевізників, резюмував:
– Ви маєте зрозуміти: або робота буде проводитися згідно з чинними договорами, або вашого маршруту не буде. Тут немає компромісів. Якщо в інших районах Київської області до вас, можливо, ставляться з якоюсь поблажливістю, то тут ми підходимо з усією суворістю щодо конкретних вимог договору та зобов’язань, які ви на себе взяли. Ми не просимо додаткового, ми вимагаємо чіткого і якісного виконання взятих вами зобов’язань. Також голова Вишгородської РДА наголосив, що такі інспекції будуть постійними, аби покращити якість транспортних послуг у Вишгородському районі.
Думаю, що керівники автопідприємств перевізників зроблять необхідні висновки, і ситуація з перевезенням у нашому районі покращиться.

Марина ПОГОРЄЛОВА, «Слово»

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 562 | Додав: slovo
comments powered by Disqus