Головна » 2014 » Квітень » 12 » Громадські збори у Ясногородці
10:54
Громадські збори у Ясногородці
9 квітня перед Ясногородською сільською радою, за ініціативою та організацією мешканців села, відбулися громадські збори. За участі близько п’ятдесяти жителів села, переважно осіб похилого віку, та запрошених представників громадської організації «Народна Рада міста Вишгорода та Вишгородського району» Трохима Іванова, Олександра Дзюби, Геннадія Демінського, депутата Вишгородської районної ради Геннадія Панамарчука, в.о. сільського голови Тетяни Антоненко та землевпорядника сільської ради Юрія Рагоновича розглянуто нагальні питання життя громади. 
 
Про газифікацію села інформацію надали в.о. Ясногородського сільського голови та землевпорядник. Через обставини, пов’язані зі звільненням сільського голови та голови райдержадміністрації, які укладали договір щодо газифікації, присутні представники сільської ради жодних документів щодо газифікації села не надали. Виникла ситуація, коли люди заплатили кошти за підключення газу, але газ до сьогодні не підключений. 
 
Наступним питанням розглянуто оформлення пайової землі. Проблема в тому, що 102 особи з Ясногородки з 2006 року по сьогодні не можуть отримати документи на право володіння земельними ділянками, незважаючи на вже сплачені послуги земельної організації та розробки технічної документації.
 
Про інвентаризацію раніше виданих земельних ділянок та винесення їх в натуру доповідав Юрій Рагонович. Для вирішення ситуації з винесенням в натуру кожному власнику земельної ділянки потрібно сплатити 400 грн, але питання не в кількості коштів, а в тому, що у людей їх немає. Місцевих мешканців хвилювало, чи вирішиться після оплати це питання.
 
Після обговорення та спілкування з громадою, ГО «Народна Рада міста Вишгорода та Вишгородського району» разом із жителями Ясногородки створила ініціативну групу щодо контролю вирішення означених проблемних питань та наступної середи 16 квітня навідатись до в.о. голови Ясногородської сільської ради для з’ясування ходу роботи щодо вирішення даних проблем.
 
Мітинг тривав близько двох годин та закінчився приблизно о 12.00. Місцеві жителі з довірою прийняли представників «Народної Ради міста Вишгорода та Вишгородського району» та висловили сподівання на їх підтримку та розуміння.
 
Трохим ІВАНОВ,
голова громадської організації «Народна Рада міста Вишгорода та Вишгородського району»
Категорія: Ясногородська громада | Переглядів: 734 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus