Головна » 2013 » Серпень » 10 » Готуй сани влітку…
11:34
Готуй сани влітку…
В народі кажуть – найкраще сани готувати літом. Мудре це твердження ще й тому, що умови для масштабних ремонтів літом незрівняно кращі, ніж восени, або взимку. Відповідно до організаційно-технічних заходів, щодо підготовки теплового господарства до опалювального періоду 2013 – 2014 років передбачено 375 пунктів робіт, що необхідно виконати до початку опалювального сезону. Роботи включають в себе заміну існуючого котельного обладнання, а також заміну зношених пунктів теплових мереж. Станом на 1 серпня 2013 року виконано 171 із запланованих пунктів. 

Зокрема, проведено весняні гідравлічні випробування всіх тепломереж. Внаслідок випробувань виявлено 16 аварійних ділянок, один порив в тепловій камері і 15 поривів на теплових мережах, пориви на магістральних трубопроводах ліквідовано повністю. 

Спільно з ПАТ «Київоблгаз» перевірено технічний стан газових лічильників, коректорів та датчиків тиску і відповідно до складених актів демонтоване обладнання на повірку (15 газових лічильників, 10 коректорів газу та 4 датчики тиску). 

На котельнях №1, №2, №3 м. Вишгород виконано хімічну промивку котлів від накипу, завершено ремонт системи хімічної підготовки води, виконано опосвідчення котлів, ведуться роботи у відповідності до організаційно-технічних заходів, а саме – ремонти насосного та газового обладнання, ремонт електрообладнання та систем контрольно-вимірювальних приладів і автоматики. На котельнях №1, №2 та 3 виготовлено проекти теплових вузлів обліку. 

На даховій котельні у Вишгороді, по вулиці Шолуденка, 6-б та в селі Синяк по вулиці Леніна, 49-а виконані проекти та встановлені нові вузли обліку газу. 

На дахових котельнях у Вишгороді по вулиці Шолуденка, 6-б, 6-в, 6-г та вулиці Грушевського, 9 проведена хімічна промивка котлів, проведена перевірка герметичності газового обладнання, виконано ревізію всієї запірної арматури. 

На бойлерній у Вишгороді, по вул. Кургузова, 3-в виконані роботи по монтажу трубопроводів діаметром 150 мм (30 метрів), обв’язки насосів, які від’єднують швідкісний теплообмінник із системи теплопостачання, що підвищить температуру теплоносія в подаючому трубопроводі та покращить якість послуг з теплопостачання у прилеглі будинки. 

На котельнях в селах Хотянівка, Воропаїв та Пірново встановлено обладнання з хімічної підготовки води. 

На котельнях сіл Хотянівка, Нижча Дубечня, Лебедівка, Воропаїв, Синяк, Козаровичі проведена хімічна промивка котлів, встановлені додаткові запобіжні клапани, проведена чистка димових каналів та боровів, а також виконано ревізію всієї запірної арматури. 

В Козаровичах замінено 12 метрів труби діаметром 150 мм і 6 метрів труби діаметром 80 мм. В селі Рови встановили засувку діаметром 100 мм, додатковий запобіжний клапан, замінено бак запасу води, виконано ревізію всієї запірної арматури. 

У Жукині проводяться роботи по встановленню додаткового котла, який працює на альтернативному паливі. Це значно підвищить температурний режим у приміщеннях школи та дитячого закладу. 

На всіх котельнях Вишгородського району виконуються ремонтні роботи відповідно до складених графіків. Всі роботи будуть завершені до 15 вересня 2013 року. 

Крім того, щоденно виконуються роботи по заготівлі дров. На 1 серпня заготовлено 2334 куб. м дров, що становить 68 відсотків. 

Заборгованість підприємства за отриманий газ перед НАК «Нафтогаз України» складає 6612,6 тис. грн. 

Дебіторська заборгованість по підприємству – 6724,7 тис. грн. В тому числі борг населення за отримані послуги становить – 5441,7 тис. грн., борг бюд жетних організацій — 418,3 тис. грн, борг госпрозрахункових споживачів складає — 885,7 тис. грн. 

З метою підвищення рівнів розрахунків, юридичним відділом організована 121 претензійно-позивна робота. На розгляді в судах знаходиться 211 позо вних заяв на суму 902,2 тис.грн. 

У виконавчій службі в проваджені перебуває виконавчих листів на суму 1,1 млн. грн. Виконавча служба описала одну квартиру та 22 одиниці цінного майна. 

Активно проводиться і підготовка житлового фонду та закладів освіти до наступного опалювального сезону. 

На перше серпня цього року до нас звернулося КПЖ і КГ Вишгородської міської ради і ми обстежили та написали зауваження в актах готовності будинків до опалювального періоду на 35 житлових будинках. Роботи по підготовці до наступного опалювального сезону житлового фонду Вишгорода поступово виконуються. 

Необхідно відзначити незадовільний технічний стан внутрішніх мереж та утеплення семи будинків в селищі Димер, що знаходяться на балансі сільськогосподарського виробничого кооперативу «Димерський». 

Нагадуємо керівникам навчальних закладів Вишгородського району про необхідність підготовки внутрішніх систем опалення до зими. Фахівці ВРКП «Вишгородтепломережа» готові надати допомогу щодо консультацій та оформлення актів готовності будинків до опалювального періоду. 

Юрій КОЛУПАЙЛО, 
директор ВРКП «Вишгородтепломережа»
Переглядів: 485 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus