Головна » 2013 » Липень » 16 » Електронний проїздний документ
13:38
Електронний проїздний документ
Послугою електронного проїзного документа на поїзди Інтерсіті + уже скористалися понад 50 тис. пасажирів. 

Перевага її у тому, що ті, хто купують квитки у режимі on-line через Інтернет на сайті http://booking.uz.gov.ua, самостійно за допомогою звичайного принтера роздруковують посадочний документ, із яким прямують на посадку безпосередньо у поїзд, тобто пасажирам Інтерсіті+ не потрібно звертатися у касу, щоб обміняти свій посадочний документ на паперовий квиток на бланку встановленого зразка, як це зараз відбувається з Інтернет-квитками. У цьому відмінність електронних посадочних документів, які економлять час пасажира і не потребують звернення до квиткової каси. 

Хоча реалізацію квитків через Інтернет Укрзалізниця здійснює із 2008 року на усі пасажирські поїзди, однак на даному етапі активно запроваджує послугу електронного проїзного документа (ЕПД), яка з лютого поточного року в експериментальному режимі діє на поїзди Інтерсіті +. 

З часу запровадженням такої інноваційної технології кількість користувачів електронним проїзним документом постійно збільшується і сьогодні становить майже 10% від загальної кількості пасажирів поїздів Інтерсіті+. 

Для зчитування QR-коду посадочного документа і перевірки його легітимності використовуються мобільні термінали контролю документів (МТКД). Наразі ними користуються стюарди у швидкісних поїздах. 

Загалом за 6 місяців 2013 року поїздами Інтерсіті+ перевезено більше 1млн. пасажирів, з яких 868 тис. 289 пасажирів скористалися поїздами виробництва компанії Hyundai Rotem, а 281 тис. 543 пасажири – поїздами виробництва компанії Skoda Vagonka, яким теж присвоєна категорія Інтерсіті+.
Переглядів: 593 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus