Головна » 2013 » Жовтень » 17 » Місцева влада має бути ефективною
15:51
Місцева влада має бути ефективною
Президент України Віктор Янукович вважає за необхідне розглянути питання ефективності діяльності керівників місцевих органів влади. 

«Найближчим часом ми будемо підбивати підсумки регіонів за цей рік. Ми обговоримо це питання у вузькому колі, у нас є багато претензій до голів обласних державних адміністрацій, по окремим є дуже негативні висновки, і це окрема розмова, і вона буде найближчим часом», - сказав Глава держави під час виїзного засідання Ради регіонів. 

Нагадаємо, захід пройшов 16 жовтня у м. Борисполі Київської області. У засіданні Ради регіонів взяли участь також Прем’єр-міністр, міністри, голови адміністрацій, парламентарі, зокрема і народний депутат, обраний по 96 одномандатному округу Ярослав Москаленко. 

На порядку денному зустрічі було обговорено низку питань в економічній на соціальній сферах, інфраструктурні реформи, розвиток фермерських господарств тощо. 

Значної уваги було приділено реконструкції шляхового господарства у державі. Віктор Янукович наголосив на важливості розробки до 2014 року програми будівництва місцевих доріг на наступний рік: «Ми з вами бачимо, що без якості будівництва доріг, без якості ремонту доріг нам далі утримувати дорожнє господарство неможливо». 

Не оминули й тему судноплавства. Віктор Янукович озвучив вимогу до Уряду розробити програму відновлення судноплавства на Дніпрі для розвитку сільськогосподарського виробництва: «Товаровиробники все більше, все голосніше кажуть про те, що нам треба відновлювати судноплавства на Дніпрі. З економічної точки зору це дуже вигідно». 

Обговорюючи питання села, було наголошено на необхідності системного розвитку місцевої інфраструктури. Президент звернувся до Міністерства регіонального розвитку, Міністерства аграрної політики та продовольства з вимогою спільно розробити програми розвитку інфраструктури села, будівництва житла для людей та об'єктів інфраструктури. За словами Глави держави, в деяких регіонах є приклади реалізації подібних інфраструктурних проектів: «Але, на жаль, ці приклади поки що поодинокі. А у нас тут повинна працювати система». 

Не забули і про питання розвитку фермерських господарств. «Сьогодні ми занадто захопилися великотоварним виробництвом, а фермерське господарство сьогодні кинуте напризволяще - немає належної уваги з боку держави. Саме фермерські господарства забезпечують найбільшу кількість робочих місць. Про це треба пам’ятати», - підкреслив Віктор Янукович.

Згадали і про Державний фонд регіонального розвитку, який повинен повністю запрацювати у 2014 році. «Він повинен запрацювати на повну потужність вже в наступному році. Я переконаний - як тільки запрацює цей фонд, у нас багато проблем зникне», - сказав Глава держави. 

Торкаючись соціального сектору, Глава держави заявив про необхідність вирішення питання розвитку дитячих будинків сімейного типу. За словами Президента, лідерами з влаштування дітей-сиріт у прийомні сім'ї є Київська, Харківська та Донецька області: «Чому в інших регіонах не йде ця робота, чи слабко йде? Чому в трьох регіонах вона пішла нормально, а в інших регіонах йде погано?». 

Разом з тим, учасники Ради регіонів одностайно підтримали рішення про подання Україною заявки на право проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року. На переконання Президента, це питання не повинне перебувати під впливом популізму, а вирішуватись ефективною роботою над підготовкою проекту заявки на право проведення Олімпійських ігор.
Переглядів: 556 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus