Головна » 2014 » Жовтень » 4 » Єднаймося, родино люба!
11:01
Єднаймося, родино люба!
Сьогодні наш народ відчуває потребу в згуртованості і відповідальності за майбутнє нащадків. Жахливі події, що відбуваються у державі, допомогли відчути глибину нашої любові до України. Ми одягаємо вишиванки не тому, що це модно, креативно, а тому, що для нас стало важливим довести всьому світові, що ми українці. Нам і в страшному сні не являвся той жах, який переживає нині весь український народ. Ми нареш­ті зрозуміли, в чому помилялися, і ті помилки коштують нам життя сотень українців. 
 
Гаврилівська громада разом з Всеукраїнською жіночою сотнею самооборони у Міжнародний день миру провели благодійну акцію «Підтримай солдата АТО!». Звичайно, що до цього дня мешканці сіл Тарасівщина та Гаврилівка постійно надавали допомогу через місцевих волонтерів братів Андрія та Віталія Осипенків, Володимира Огородніка та інших, але ця акція допомоги вирізнялася тим, що організатори мали на меті згуртуватися через дітей, через їхню творчість. А тому були запрошені із місцевих жителів народні умільці: Людмила Негода давала уроки петриківського розпису, Любов Сучок показала дітям, як можна зробити ляльку-мотанку, яка служитиме для солдата оберегом, а умільці Київської обласної  творчої майстерні продемонстрували майстер-класи гончарства, плетіння з рогози. Волонтери 39-ї жіночої сот­ні навчали плести браслети зі стрічок кольорів символіки України, діти малювали малюнки і писали листи для учасників зони АТО. Тож програма акції мала декілька проектів: «Малюки воякам!», «Теп­ло – в АТО», «Ти це зможеш!», «Пісня – душа народу!», відео-лист «Повертайтесь живими!».
 
Зібрання відкрив Гаврилівський сільський голова Олег Бондаренко, який запросив до мікрофону голову Вишгородської районної ради Ірину Побідаш, а вона, у свою чергу, передала мікрофон командиру взводу 25-го батальйону Віталію Петренку, акцентувавши свою увагу на тому, що боєць із зони АТО, тут сьогодні разом з нами, бо саме в ці дні він приїхав у коротку відпустку. Усі, хто виступав, з болем у душі зверталися до громади, щоб у цей складний для країни час ми були як одна родина, бо мета у нас усіх одна – мир в єдиній Україні, закликавши присутніх не бути байдужими і долучатися до підтримки тих, хто на неї потребує найбільше. На акції назвали всіх своїх земляків поіменно, хто знаходиться на вогневому рубежі і тих, хто проходить підготовчі навчання.   
 
Згадали, що зовсім недавно всім селом проводжали односельця Олександра Устименка в останню путь і хвилиною мовчання вшанували його пам’ять.
 
Також відбувся благодійний концерт учасників самодіяльного хорового колективу «Співоче Полісся», дитячого вокального ансамблю.
 
Зібрані теплі речі того ж дня волонтерами відправлені на Донбас, а кошти передані бійцю Віталію Пет­ренку, який для своїх побратимів з 25-го батальйону закупить усе необхідне.
 
Тож не будьмо байдужими, єднаймося всі у велику єдину родину. 
 
Наталія МОЛЧАНОВА, Гаврилівка
Категорія: Гаврилівська громада | Переглядів: 886 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus