Головна » 2013 » Грудень » 6 » День Місцевого самоврядування
19:05
День Місцевого самоврядування
05 грудня Голова райдержадміністрації О.Приходько та голова районної ради О.Носаль привітали присутніх з Днем місцевого самоврядування в Україні, подякували всім, хто працює в сільських, селищній, міській та районній радах, хто представляє передовий загін народних обранців за самовіддану працю на благо народу України. 

Керівники району побажали всім, хто працює нині, і тим, хто віддав багато років роботі у сфері самоврядування, а тепер перебуває на заслуженому відпочинку, земних благ і щедрот, міцного здоров'я, щастя, родинної злагоди та людської поваги. 

— Це свято притаманного українцям способу суспільного життя, в основі якого самоврядне суспільство. Це давня слов’янська і давньоруська традиція, яка бере свій початок з часів Київської Русі. Це вибір вільних громадян, які довіряють обраним ними представникам і наділяють їх владними повноваженнями. Тільки така влада і є справді народною - владою не над суспільством, а легітимною владою самого суспільства, для суспільства і в інтересах суспільства. Від діяльності цих органів залежить наповнення бюджету, розвиток інфраструктури та виробничі процеси, — зазначив О.Приходько. — Сьогодні, реалізуючи доручення Президента України, ґрунтовного обговорення потребує проект Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, — підкреслив він. 

–— 15 липня 1997 року Верховна Рада України ратифікувала міжнародний пакт, який іменується «Європейська хартія місцевого самоврядування», який таким чином став частиною національного законодавства. На жаль, з часу ратифікації Україною Хартії законодавство про місцеве самоврядування так і не приведено у відповідність з рядом її базових положень. Система місцевого самоврядування повинна відповідати потребам суверенної цілісної держави. І сьогодні Президентом України запропоновано провести обговорення Концепції реформування місцевого самоврядування, — зазначив у своєму виступі голова районної ради О.Носаль. 

Він повідомив, що у Вишгородському районі широко поширена інформація про те, що у країні проходить обговорення Концепції: у друкованих ЗМІ та на офіційному сайті райдержадміністрації та районної ради розміщено Проект Концепції реформи місцевого самоврядування для обговорення, на сторінках районної газети «Слово» опубліковано коментарі жителів району щодо реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, з квітня 2013 року тривають електронні консультації з обговорення Концепції реформування місцевого самоврядування. Обговорення даного питання відбувається під час різноманітних заходів (зборів громадян, зустрічей керівників району із громадськістю, засідань сесій районної ради, засідань колегії районної ради, засідань колегії райдержадміністрації тощо). Всі пропозиції, що надійшли з цього питання, узагальнюються та подаються для розгляду у Центр законодавчих ініціатив при Київській облдержадміністрації. 

— Хотілось би, щоб до обговорення Концепції долучилась якомога більша кількість громадськості, особливо сільської громади, так як це безпосередньо вплине на їх життя, закликав О.Носаль. 

З нагоди свята подяками, почесними грамотами та цінними подарунками нагороджено найкращих працівників сфери самоврядування.
Переглядів: 521 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus