Головна » 2014 » Квітень » 4 » Чорнобильська АЕС
21:34
Чорнобильська АЕС

Питання безпеки жителів Київської області постійно знаходиться в полі зору голови облдержадміністрації.

У четвер відбулась робоча поїздка Володимира Шандри на Чорнобильську АЕС, щоб особисто пересвідчитися у безпеці на станції та у зоні відчуження. Оскільки питання радіологічного контролю турбує громаду Київщини. Варто зазначити, що радіологічні дослідження на території, їх моніторинг проводяться та контролюються постійно.

«Коли центральні органи влади сконцентрували увагу, переважно, на вирішенні загальнонаціональних проблем, люди на місцях не повинні опинитись в «зоні відчуження». Я докладу максимум зусиль, щоб підтримати людей, забезпечити роботу соціальної інфраструктури міста в умовах політичної та економічної кризи», - наголосив голова.

Голова КОДА привітав колектив Чорнобильської АЕС із успішним завершенням чергового етапу спорудження нового безпечного укриття (конфайнменту). Роботи такого високого рівня складності виконуються вперше у світі.

«Таким об’єктам потрібно приділяти особливу увагу. Адже стабільна ситуація на екологічно небезпечних підприємствах – спокій жителів Київщини. Влада повинна контролювати ситуацію й надалі, щоб громаді ніщо не загрожувало. Хочу зазначити, що будівництво укриття фінансується та здійснюється згідно термінів в повному обсязі», - зазначив голова Київської облдержадміністрації.

Також в рамках поїздки відбулась робоча нарада керівництва ДСП «Чорнобильської АЕС» і голови Київської облдержадміністрації, в ході якої розглянули питання щодо зняття з експлуатації енергоблоків атомних станцій підприємства та перетворення об'єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему.

 «Зведення укриття – унікальний міжнародний проект, який реалізовується на ЧАЕС. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб роботи проводились вчасно і безпечно для населення. Увага влади не дозволяє залишитись з проблемами віч-на-віч в умовах фінансової кризи», - зазначив в. о. генерального директора ДСП «ЧАЕС» Валерій Сейда.

Нагадаємо, що 2 квітня 2014 року на майданчику Чорнобильської АЕС успішно завершені роботи з переміщення Східної частини Арки нового безпечного конфайнменту із зони складання в зону очікування. Щоб перемістити аркову конструкцію вагою в 12, 6 тис. тон на 54 м, задіяли 112 потужних домкратів. В цілому її повинні змістити на 112, 5 м. 

Категорія: Київщина | Переглядів: 460 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus