Головна » 2017 » Лютий » 23 » Барви англійської у Нових Петрівцях
19:20
Барви англійської у Нових Петрівцях

Цього року Тиждень англійської мови в Новопетрівській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 став насиченим на яскраві заходи та цікаві зустрічі. Учні говорили про майбутні професії, де знадобиться знання іноземної мови, про музичні вподобання англійською, а також про… кохання. Адже День святого Валентина припав якраз на цей тиждень.
Усе розпочалося із зустрічі з військовими Національної гвардії, які завітали до Новопетрівської школи №1, щоб розповісти про важливість англійської мови загалом у військовому житті та в миротворчих місіях зокрема.
Підполковник Сергій Маґдій, заступник командира ВЧ 3077 по роботі з особовим складом, ознайомив із можливостями участі в миротворчих місіях за кордоном. Українські військові мають досвід перебування у Косово, Судані, Ліберії, Східному Тиморі, Конго, Кіпрі та інших країнах. Щороку Академія внутрішніх справ отримує заявку від ООН про вакансії в підрозділах поліції різних країн. 
Щоб стати учасником миротворчої місії, потрібно не менше п’яти років працювати в правоохоронній системі, володіти англійською мовою, вміти керувати автомобілем і скласти іспит із стрільби. Англійську мову перевіряють завдяки чотирьом тестам на поліцейську тематику: читання, аудіювання, написання рапорту та співбесіда з викладачем.
Для зацікавлених учнів Сергій Степанович провів аудіювання англійською. Перша частина аудіювання – це розповідь про певний злочин і події, друга частина – діалог-допит. Школярі уважно слухали й активно нотували важливі деталі подій. А насамкінець відповіли на тестові завдання. Старший лейтенант Олексій Омеляшко позитивно оцінив роботу дітей, адже вони виявили себе старанними поліцейськими – знавцями англійської мови.
Наступним заходом предметного тижня став музичний квест по-англійськи. Учитель іноземної мови Л.  Осадчук підготувала для учнів різноманітні творчі завдання, протягом яких треба було і співати англійською, і вгадувати виконавця та назву іноземної пісні, і презентувати улюблений гурт. У квесті взяли участь команди учнів 8-11 класів. Усі активно відповідали, жартували, співали та навіть пританцьовували.
Протягом Тижня англійської мови учитель Н.  Руда провела виховну годину, присвячену Дню св. Валентина. Зворушливі вірші про кохання, ніжні пісні та навіть зізнання прозвучали на цьому заході. Активну участь у заході взяли учні 11 класу Анна Давиденко, Денис Правдивий, Людмила Правдива, Дарина Губарева.
Яскравою крапкою Тижня став музично-розважальний захід від учителя англійської мови І. Ледєньової. 14 лютого, у День святого Валентина, учні розіграли міні-виставу англійською. Були тут і яскрава театральна гра від учнів 11-го  класу, і поезії англійською від 4 класу, і вальс від 5-Б класу. Веселою видалася гра на знання англійської мови між командами учнів і вчителів української та історії. Останні таки перемогли. 
Святково зворушливий настрій дня всіх закоханих створили паперові серця, м’які іграшки, червоно-білі кульки, якими були прикрашені кабінети та коридори.
Тиждень англійської мови виявився насиченим на події та враження. Учні не лише розширили коло знань, набули досвіду, а й отримали позитивні емоції. 

Юлія НАБОК-БАБЕНКО,
педагог-організатор Новопетрівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 601 | Додав: slovo
comments powered by Disqus