Головна » 2013 » Листопад » 4 » Апаратна нарада у голови Київської облдержадміністрації
12:03
Апаратна нарада у голови Київської облдержадміністрації
Голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк провів апаратну нараду, в якій взяли участь заступники голови облдержадміністрації та обласної ради, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації. 

У ході наради було обговорено низку важливих питань. Зокрема, розглядалося питання виконання у регіоні завдань Президента України щодо поліпшення соціального та медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни. 

- Турбота про ветеранів повинна не обмежуватися разовими акціями, а бути постійною. Ми завжди повинні вирішувати питання забезпечення захисників Вітчизни житлом, транспортними засобами, проводити ремонти в їх оселях, а також забезпечити якісним, безкоштовним лікуванням та оздоровленням. На цьому наголошує Президент, - наголосив Анатолій Присяжнюк. – Вимагаю особливого та уважного ставлення до вирішення кожної проблем ветеранів на Київщині. 

За словами Директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Леоніда Мартинюка, сьогодні на Київщині спостерігається значне покращення надання якісної та доступної медичної допомоги населенню. Так, за 9 місяців профілактичними медичними оглядами охоплено 76,2 тис. ветеранів, а оздоровлено в лікувальних закладах області 75.9 тис. ветеранів. Також в регіоні здійснюється виїзд медичних бригад (сімейних лікарів, дільничних терапевтів, виїзних спеціалізованих діагностичних, консультаційних і стоматологічних бригад) для надання необхідної медичної допомоги ветеранам війни, які проживають у сільській місцевості або не мають змоги відвідувати медичні установи. 

У цьому році в державному медико-соціальному центрі реабілітації воїнів- інтернаціоналістів було оздоровлено понад 810 ветеранів, а до кінця року планується ще 300. Також оздоровлено у госпіталі «Лісова поляна» 96 осіб, а до кінця 2013 ще заплановано 36 ветеранів. 

- З 28 жовтня по 3 листопада 2013 року в Київській області заплановано медичними та соціальними працівниками провести патронажі на дому ветеранів Великої Вітчизняної війни з метою виявлення їх потреб у наданні медичної допомоги, – наголосив Леонід Мартинюк. 

Він також повідомив, що у цьому році було забезпечено 63 ветерана слуховими апаратами, а у понад 135 ветеранів було проведено операцію із встановлення штучного кришталика з приводу катаракти. 

Сьогодні в Київській області працює 76 аптек, де здійснюється реалізація лікарських засобів згідно з пільговим забезпеченням ветеранів війни. 

Під час апаратної наради голова Київської ОДА Анатолій Присяжнюк дав відповідні розпорядження головам районних державних адміністрацій та міським головам провести зустрічі з ветеранами війни, членами сімей загиблих, лідерами ветеранських громадських організацій з метою виявлення проблемних питань у житті ветеранів та надання конкретної допомоги.
Переглядів: 401 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus