Головна » 2013 » Грудень » 6 » Адмінреформа: місцеве самоврядування
13:24
Адмінреформа: місцеве самоврядування
06 грудня у великому залі адміністративного будинку у м. Вишгороді під керівництвом першого заступника голови Вишгородської райдержадміністрації В.Савенка та за участі заступника голови районної ради О.Глущенка відбулась оперативна нарада. 

Участь у заході взяли заступники голови райдержадміністрації, керівник апарату райдержадміністрації, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники районної ради, депутатського корпусу, голови виконавчих комітетів місцевих рад району, керівники правоохоронних органів, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, комунальних підприємств району, автотранспортних підприємств, які надають послуги з перевезення пасажирів у Вишгородському районі, громадськість, ЗМІ. 

На початку наради В.Савенок звернувся до присутніх з приводу ситуації, що склалась у нашій країні в останні дні та прокоментував позицію влади з цього питання: «Позиція влади чітка: засудження силових дій, які призвели до всенародного обурення, нової хвилі протестів і врешті-решт страждань людей. Вкрай важливо не перейти межу, вчасно зупинитися, налагодити діалог між громадськістю і владою. Мирні акції не можуть привести країну до політичного та економічного краху. Їх завдання - ненасильницьким шляхом домогтися того, щоб влада почула висунуті народом вимоги. Ця мета вже була досягнута: Президент перед усією країною заявив про підтримку громадянських акцій і підтвердив: влада і народ єдині у виборі європейського майбутнього для України. Щоб його наблизити, необхідний діалог і спільні дії, а не безглузді і нещадні бунти, які «розірвуть» країну і відкинуть Україну від ЄС та перспективного майбутнього». 

Під час наради розглядався ряд важливих питання щодо суспільно-політичної ситуації у Вишгородському районі, реалізації на Вишгородщині завдань Президента України щодо обговорення на місцевому рівні Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в країні. 

— Сьогодні Україна стоїть перед нагальною проблемою здійснення широкомасштабної реформи місцевого самоврядування і територіальної організації влади в нашій державі. Ефективне впровадження реформ сприятиме реалізації Україною політики європейської інтеграції та розвитку співробітництва з європейськими інституціями. Місцеве самоврядування має будуватися, виходячи з інтересів розвитку людини та громади, інтересів місцевого населення, його розвиток та добробут — наразі є головним критерієм оцінки роботи місцевої влади в більшості економічно розвинених країнах. Саме тому за дорученням Президента України сьогодні обговорюється проект Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади. — сказав перший заступник голови райдержадміністрації В.Савенок. 

Учасники наради розглянули питання реалізації реформ у галузі медицини, роботи закладів охорони здоров’я району, стану їх матеріально-технічного забезпечення, надання первинної медико-санітарної допомоги, реалізації на Вишгородщині пілотного проекту часткового відшкодування вартості ліків для осіб з гіпертонічною хворобою тощо. 

Значну увагу під час оперативної наради приділено питанню реформування освітньої галузі — оптимізації та модернізації мережі навчальних закладів району. 

Присутніми піднімалось питання про стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах, в установах і організаціях району, створення нових робочих місць у Вишгородському районі, підвищення рівня працевлаштування мешканців району, залучення громадян, що зареєстровані у районній службі зайнятості населення, до громадських робіт. 

Значну увагу приділено питанню наповнення та виконання місцевих бюджетів, роботи дозвільного центру райдержадміністрації. 

Також учасниками наради розглянуто інші важливі питання життєдіяльності району. 

За результатами оперативної наради відповідні доручення дано керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації.
Переглядів: 434 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus