Головна » 2019 » Січень » 03

Бринить над краєм рідна пісня

Бринить над краєм рідна пісня

Ювілей – свято спогадів і свято сподівань, сподівань минулого і майбутнього – прекрасна світла далечінь... Все це відбулося в далекому 1998 році. Професор Київської музичної академії Віталій Романович Лисенко, правнук засновника української музики композитора Миколи Віталійовича Лисенка, директор  заводу «Карат» Василь Шуліка, ентузіаст хорової справи Олег Халепа, завідувач відділу культури Вишгородського району Володимир Сидоренко вирішили створити хор на заводі. Професор Лисенко підібрав  команду музикантів-однодумців, запросив випускників Київської державної консерваторії – баяніста  Віктора Туровського та концертмейстера Ірину Якубовську.
 У листопаді того ж року на заводі відбувся перший концерт. Виступаючи перед глядачами хор наб ... Читати далі »

Чи врятує нас гетьманат?

Чи врятує нас гетьманат?

Двадцять сім років Україна плентається у пісках сучасної цивілізації і ніяк не вийде на такий потрібний шлях новітнього цивілізаційного розвитку. Залишилось ще тринадцять років, і шлях легендарного Мойсея буде подоланий! Та чи може після цього настати час нашого «образумления»? Чи є хоча б якийсь натяк на прорив у практичній економіці?
  Ні одна революція у теперішньому світі не продовжувалась у такому великому часі! Хоча тепер у нас «демократія» дійшла до повного (абсурдного) «розв’язання язиків» у різних невігласів  у громадських та деяких державних організаціях. 
  За пройдений час прийнято не так багато цінних законів і рішень. І ті не завжди виконуються. Для прикладу, ліквідація віковічної сталевої ... Читати далі »

Доля дається небом…

Доля дається небом…

Так буває раз на тисячу літ, коли бажання, наміри і дії людей повністю співпадають у часовому просторі. За Божим провидінням ВОНИ, ще зовсім незнайомі і з різних місць проживання, водночас почали рух навстріч одне одному, ще не знаючи, що ступили на стежину спільної долі. ВОНА, Надя, з власної ініціативи взяла в райкомі комсомолу путівку – направлення на будівництво Київської ГЕС.
У ті ж дні ВІН, матрос Балтійського флоту Олександр Жмурко, прийняв абсолютно аналогічне рішення: як тільки отримає демобілізаційні документи, одразу поїде на будівництво Київської ГЕС… Про вступ на навчання до якогось там вузу навіть не думалось. І це було в той час, коли товариші по службі, з дозволу армійського командування, вже наполегливо опановували математичні та гуманітарні науки на підг ... Читати далі »