Головна » 2018 » Листопад » 29

Китай далекий і близький водночас

Китай далекий і близький водночас

У китайському місті Шанхаї 5–10 листопада відбулася масштабна виставка імпортних товарів і послуг «China International Import Expo». Захід задуманий генеральним секретарем ЦК КПК, головою КНР Сі Цзіньпіном, міністерством комерції КНР та урядом м. Шанхай за підтримки  Світової організації торгівлі та Організації промислового розвитку при ООН.
Мета виставки – презентація іноземних товарів і послуг для ринку Китаю, зміцнення співпраці  іноземного і китайського бізнесу, збільшення імпорту в країну.
Україна також взяла участь у роботі виставки, представляючи національні та комерційні стенди товарів, послуг агропромислового комплексу і продовольства, легкої промисловості, медичні  та  споживчі товари, технологічне обладнання для промисловост ... Читати далі »

І відродиться історичний Городець

І відродиться історичний Городець

Давньоукраїнська держава Русь була широко відома на тогочасній міжнародній арені уже в 838 році. Отже, Україна як держава входить у список найстаріших держав Європи. Під Руською землею, або «Руссю», розуміли територію Середнього Подніпров’я, на якій визначались міста Київ-Чернігів-Переяслав. Тільки до цих територій, де жили племена полян, древлян, сіверян, дулібів,тіверців вживали термін «Русь». Це була високорозвинена рання Українська держава. Роси, русини, українці – це історичні етноніми одного народу, мовою якого є саме українська мова, відома ще з VІІ століття. 
Володимир Великий хрестив не моксельців-московитів – сучасних росіян, не росіян, не Росію, бо їх тоді на світі ще не було. Лише в ХІІІ столітті почнуть з’являтися перші ... Читати далі »

Живописні фарби енкаустики

Живописні фарби енкаустики

У Вишгородському районному Центрі художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» 23 листопада відбувся майстер-клас для педагогів «Техніка енкаустики, або восковий живопис». 
Енкаустика – техніка малювання, в якій сполучною речовиною для фарб є віск. Вона виникла ще у Стародавній Греції й була дуже популярною, адже воскові картини, нанесені розігрітими восковими фарбами й оплавлені на жаровні, були візуально реалістичними і фантазійними водночас, крім того, найбільш довговічними. У сучасному декоративно-вжитковому мистецтві ця техніка отримала нове життя та стає все більш популярною, адже такі речі, як воскова крейда і звичайна праска, роблять її більш доступною. 
Діти у мистецьких студіях із задоволенням опановують енкаустику &nd ... Читати далі »