Головна » 2017 » Грудень » 14

Київщина футбольна: 20 років перемог і здобутків

Київщина футбольна: 20 років перемог і здобутків

Близько трьох сотень представників з усієї України  урочисто відзначили 20-річчя офіційної реєстрації Київської обласної федерації футболу (КОФФ) та завершення футбольного сезону в столичному регіоні. Урочистості відбулися у залі чемпіонів НСК «Олімпійський».
Присутніх щиро привітали голова Київської обласної федерації футболу, народний депутат України Ярослав Москаленко, голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган, віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко та перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко. Вони вручили ювілейні медалі КОФФ першій сотні діячів народної гри, а також іменні та спеціальні призи — футболістам, тренерам і командам, ветеранам. Були відзначені всі причетні до розвитку футболу К ... Читати далі »

Степанида і блудливий Степан

Степанида і блудливий Степан

У колишній резиденції «Межигір’я» колишнього пріснопам’ятного президента В. Януковича вже другий рік працює притулок для травмованих білих лебедів-шипунів, які не вижили б у дикій природі. Сьогодні білі красені живуть на місцевому ставку. Незважаючи на те, що вони ніколи не зможуть відлетіти у теплі краї, на життя птиці не ремствують – їх тут добре годують, турбуються.
У притулок пернаті потрапляють з усієї України. «Ми їх беремо під опіку, водойм вистачає. Лебедям не потрібні  риба або м’ясо, вони харчуються зерном, зеленню та овочами», – розповідає біолог-консультант зоопарку «Межигір’я» Сергій Григор’єв. 
Тут уже зібралося 16 птахів, це вже справжня лебедина зграя. У кожного лебедя – ... Читати далі »

14.12.2017

Є така професія – пожежний боєць

Є така професія – пожежний боєць

У рамках проведення «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності» учні восьмих і дев’ятих класів Литвинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відвідали 38-му Державну пожежно-рятувальну частину, що дислокується у Димері.
Під час екскурсії учні ознайомилися з правилами пожежної безпеки, розширили своє уявлення про роботу пожежників, способи гасіння пожеж та транспорт спеціального призначення. Пожежники розповіли, як оперативно-рятувальні загони реагують на сигнал тривоги, як від їх швидкості і злагоджених дій залежить життя людей. Найбільше учням запам’яталися відвідини гаража з технікою та пожежним устаткуванням. Школярі фотографувались поряд із технікою та мали змогу роздивитись костюми, в яких працюють пожежні. Рятувальники розповідали учням, як працює техніка, ... Читати далі »