Головна » 2017 » Вересень » 28

«Благословенна Київщино моя»

«Благословенна Київщино моя»

24 вересня в Ірпені відбулися урочистості з нагоди відзначення 85-річчя утворення Київської області «Благословенна Київщино моя».
У День Київщини голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган разом з Ірпінським міським головою Володимиром Карплюком урочисто відкрили комплекс спортивних майданчиків на території Ірпінської ЗОШ №3 та новозбудований комунальний дошкільний навчальний заклад комбінованого типу (ясла-садочок) «Колібрі».
Зокрема, під час урочистого відкриття дитячого садка «Колібрі» очільник Київщини наголосив, що відкриття дошкільного закладу відбулось завдяки новим принципам розподілу коштів обласного бюджету, «коли їх використовують не ефемерні обласні структури, а безпосередньо в містах та селах області», що д ... Читати далі »

Український Єрусалим

Ознайомившись із останніми трагічними сторінками історії Києво-Межигірського Спасо-Преображенського козацького монастиря, вникнувши в багатовимірність тисячолітньої діяльності цієї унікальної обителі, нам залишається зробити висновок, що Вишгородщина з її Межигір’ям була одним із найважливіших духовних місць в Україні. Вишгородська земля завжди поєднувала в собі такі основи, як християнство, державність, військо, культура...
Межигірський монастир в усі часи мав благотворний вплив на територіально близькі села і людей, що тут жили. Ці святі місця завжди притягували до себе увагу як видатних людей усіх історичних епох, так і душі тисяч простих людей, які жили в навколишніх селах, згуртовуючи тут масу духовних особистостей, укріплюючи в людях найкращі риси української ментальності. ... Читати далі »

Майстер-клас популярного оберега

Майстер-клас популярного оберега

У  рамках реалізації обласної програми патріотичного виховання молоді депутат Київської обласної ради Роман Буковський започаткував традицію подорожуючих майстер-класів у Вишгородському районі. Нещодавно у Вищедубечанській школі для учнів початкових класів пройшов майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки. 
У національному вбранні, усміхнені, привітні діти і вчителі зустріли гостей. Майстриня народного мистецтва Олена Кольвах розповіла про історію появи ляльки-мотанки, яка тисячу років тому увійшла у життя наших предків. Ще у сиву давнину матері загортали у тканину шматочок м’якого хліба і давали немовляті. Називали це «куклою». Нею дитину заспокоювали до того часу, доки не винайшли соски-пустушки. Згодом, коли дитя підростало, йому потрібно було чимось б ... Читати далі »