Головна » 2017 » Липень » 06

Феномен «Вишгородів – Вишеградів – Велеградів»

Феномен «Вишгородів – Вишеградів – Велеградів»

Сьогодні прийшов час переосмислення та нового усвідомлення значення історії та походження міста Вишгород. Упевнений, що  три роки тому багато з того, що відкрито, проаналізовано щодо місця, значення та походження Вишгорода, як перлини у системі європейських королівсько-князівських резиденцій Європи, не було б однозначно сприйнято, навіть із позиції існування такої «Х» ідеї у загально-інформаційному просторі. 
Причина в тому, що Вишгород і Межигір’я, починаючи із початку утвердження радянської влади в Україні, завжди належало до «закритої» та «секретної» території, так званих урядових дач, де намагалися не привертати зайвої уваги. Розмовляти на тему, що Межигірський монастир, який століттями відігравав ключову роль українського духовн ... Читати далі »

Літа на зиму повернули…

Літа на зиму повернули…

У цей мудрий період життя особливого сенсу набуває кожний прожитий день. Якось один журналіст написав про ветеранів, що вони вийшли на фінішну пряму.
А позаду – перемоги і поразки, любов і розчарування, вірність і зрада, життєва борозна, де насіялося для роздумів і осмислення прийдешнього і закарбованого в пам’яті. Іноді хочеться поділитися спогадами.
Тож недаремно у дружнє коло збирає жіночий клуб «Золота осінь» мудрих матерів і бабусь – берегинь роду і хранительок кращих традицій рідного народу. Біографія наша невелика – лише другий рік збираємося у приміщенні районної організації ветеранів. Шкода, що кімната тіснувата, та атмосфера взаєморозуміння, вміння поспівчувати і підтримати чи порадити об’єднує нас, таких «золотоосінніх&r ... Читати далі »

3G – це доступно і вигідно

3G – це доступно і вигідно

Уже рік як Київстар запустив у Київській області 3G-зв’язок і розробив спеціальні тарифи для мобільного інтернету. Завдяки цьому смартфон перетворився на незамінний інструмент для роботи, навчання, спілкування та розваг. Адже з точки зору споживача 3G робить з телефону повноцінний мобільний медіа-центр, який за продуктивністю нічим не поступається планшетові або ноутбуку. Хіба що розміром екрану. Водночас без мобільного інтернету просто не обійтися, коли потрібно швидко отримати корисну інформацію або оперативно скористатися потрібним сервісом. Наприклад, знайти найближчу аптеку або магазин, дізнатися, як проїхати в столиці на вулицю Турчина, або здійснити терміновий платіж.
Важливо й те, що завдяки новим технологіям і технічній модернізації мережа покриття 3G від Київстар розши ... Читати далі »