Головна » 2017 » Травень » 18

Спадок нації, споконвічний символ народу

Спадок нації, споконвічний символ народу

Для українця вишиванка – не просто одяг.  Це щось дуже особисте, рідне, святе. Вишивка – як символ, який зберігає твоє коріння, ідентичність, розуміння себе. Це наша історія: міфологія, релігія, давнє мистецтво предків, душа народу. Більше того, у вишивці, як вважають, зашифровано наш генетичний код. Вишиванка – це символ приналежності до роду та нації, ознака українства, один із символів, за яким ми – українці, відрізняємось з-поміж інших. Цим орнаментам – тисячі років, і кожен регіон України має свої неповторні кольори і орнаменти. А скільки емоцій виникає у людей старшого покоління, коли звучать слова пісні Дмитра Павличка:
Як я малим збирався навесні
Піти у світ незнаними шляхами,
Сорочку мати вишила мені
Червоними і чорними нит ... Читати далі »

Родинного вогнища світло яскраве

Родинного вогнища світло яскраве

Завдяки здоровій сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу. Традиційно 15 травня у бібліотеках відбуваються  заходи, які розкривають значення сім’ї для кожного із нас, для держави, про становище сім’ї в суспільстві, про сімейні традиції, про виховання дітей у родинах та збереження сімейних цінностей. У цьому році свято стало особливим. Вишгородська центральна районна бібліотека  спільно з Вишгородським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей  та молоді організували та провели свято для сімей, які виховують прийомних дітей. 
Директор Вишгородського районного центру соціальних служб для сім’ї,  дітей та молоді Світлана Ворвинець сердечно привітала присутніх з Міжнародним днем сім’ї, висловила подя ... Читати далі »

Стелися, доле, рушниками

Стелися, доле, рушниками

Напередодні свята Дня Матері у районній бібліотеці голова районної організації ветеранів Таміла Орел презентувала жіночий клуб «Золота осінь» барвистою виставкою рушників. Веселкове диво створили невтомні руки української жінки.
Споконвіку рушник – оберіг оселі, роду, генетична пам’ять поколінь. Із близьких і далеких доріг материнське серце, її тепло і душевна щедрість повертали дітей у батьківську хату, де хрестики долі огортали ніжністю та спокоєм.
Затишок родинного гнізда завжди створювала жінка-мати, берегиня і хранителька кращих традицій українського народу, якій вишивання «рукам – робота, душі – свято». Тож окрилені слова про найдорожчу людину, які озвучила завідуюча відділом обслуговування Галина Дмитренко, відгукнулися болі ... Читати далі »