Головна » 2017 » Березень » 09

Проблему потрібно вирішити системно

Проблему потрібно вирішити системно

Минулого тижня виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації В’ячеслав Савенок провів виїзну нараду у приміщенні  Демидівської сільської ради. Приводом  для наради стали скарги від мешканців села щодо стану централізованої каналізаційної системи, а саме ділянки по вулиці Київська, 55. 
 До обговорення були запрошені директор ВМКП «Водоканал» Георгій Чабан, як експерт, та начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства РДА Дмитро Ликов.
Демидівський сільський голова Василь Дідок розповів,  що  каналізаційні стоки  житлового будинку по вулиці Київська, 55, постійно забивають колектор і виходять на поверхню із неприємним запахом та потрапляють у водозабір. За словами Василя Олексійовича ... Читати далі »

Унікальний фаянс Межигір’я

Унікальний фаянс Межигір’я

У Національному музеї українського народного декоративного мистецтва 15 березня відкривається виставка «Києво-межигірський фаянс». У колекції музею зберігається найбільше в Україні за кількістю пам’яток зібрання виробів межигірського фаянсу, яке нараховує понад 900 предметів.
Фабрика заснована у 1798 році у Межигір’ї і припинила свою діяльність у 1877 році. Межигірська глина була різних кольорів: біла, темно-коричнева, жовта, кремова, палева. Досить швидко майстри опанували виробництво кольорових мас (мармурову, темно-коричневу (шоколадну), чорну та ін.), застосували кольорові і безбарвну глазурі, якісні друковані малюнки, професійно виконаний рельєфний декор. Найвищим досягненням були друковані малюнки з ландшафтами Києва, Петербурга і т.п.
Асортимент ви ... Читати далі »

«Сонце йде і за собою день веде!»

«Сонце йде і за собою день веде!»

5 березня Межигір’я знову зустрічало численних гостей, яких на місці Спасо-Преображенного храму зібрали Г.  Ніколаєнко та М. Іщук – автори закону про відродження Межигірської святині. Вже вкотре на початку березня тут збираються ті, кого приводить сюди любов до творчості геніального поета і благоговіння перед цими святими місцями.
Шевченківські читання почалися зі служби Божої, яку урочисто провели сім святих отців: о. Спиридон – ігумен Видубицького монастиря з двома ієромонахами, о. Микола, благочинний церков Вишгородського району  Київського патріархату, о. Василь із Старих Петрівців, о. Богдан із Вишгорода, о. Тарас із Нових Петрівців.
Завершилась служба короткими проповідями святих отців, в яких пастирі закликали вірян до єднання в любові до Бога ... Читати далі »