Головна » 2016 » Грудень » 29

Тут б’ється серце Вишгородщини

Тут б’ється серце Вишгородщини

Любов до рідної землі починається з любові до своєї малої батьківщини, саме до того місця, де ти народився і виріс, де, як казали наші предки, закопаний твій пуп. Саме це місце ми згадуємо, коли знаходимось далеко від рідної землі, саме воно найчастіше приходить у сни, саме з ним асоціюємо свою велику Україну.
Протягом останніх двох тижнів я вже вкотре за життя упевнилась у цих переконаннях, бо мені за цей час пощасливилось відредагувати майбутню краєзнавчу книжку «Усі дороги ведуть у Козаровичі». 
Її автор – Валентин Степанович Тимошенко, уродженець Козаровичів, людина глибоко закохана у своє село, вдячний син своєї малої батьківщини і всієї нашої української землі, бо з перших днів і до останніх дні і ночі стояв на Майдані під час Революції Гідності, з к ... Читати далі »

Бійцям АТО – від громади Київщини

Бійцям АТО – від громади Київщини

23 грудня з Київщини вирушила колона із 44 вантажних автобусів, яка доставила технічну допомогу бійцям АТО на лінії фронту. Вантаж доставлено безпосередньо в місця дислокації бойових частин, які беруть участь у бойових діях.
Міські голови міст обласного значення, голови райдержадміністрацій особисто доставили у військові частини зібрану допомогу. Колону очолив голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган. «Той колосальний об’єм технічної допомоги, який зібрано Київщиною, є безпрецедентним за кількістю тепловізорів, оптичних прицілів, далекомірів, захищених планшетів, дизель-генераторів, пральних машин, плотерів, ноутбуків, утеплювачів для бліндажів, теплого зимового взуття. Такого обсягу допомоги фронту одночасно ще не надавали ніколи. Для збору та придбання техн ... Читати далі »

У вихорі запального українського танцю

У вихорі запального українського танцю

Минулого вівторка до Вишгородського будинку культури «Енергетик» завітали зірки світового рівня - Національний заслужений академічний ансамбль танцю України імені Павла Вірського. Такий подарунок напередодні свята Нового року жителям міста зробив Вишгородський міський голова Олексій Момот. 
Сто найкращих артистів, енергійних, харизматичних і добре вишколених, відтворювали феєричні старовинні й сучасні танці різних регіонів України. Колектив, який відвідав понад 60 країн світу, цього вечора  порадував і вишгородців своєю магією танцю. Йому по праву належить перше місце серед танцювальних колективів  України, колектив входить в десятку кращих танцювальннх ансамблів планети.
У репертуарі ансамблю старовинні і сучасні танці різних областей України, а також ... Читати далі »