Головна » 2015 » Жовтень » 06

Онлайн-послуги Держгеокадастру

Онлайн-послуги Держгеокадастру

Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) у рамках реформування системи земельних відносин з сьогоднішнього дня, 6 жовтня, відкриває в Інтернеті вільний доступ до реєстру власників земельних ділянок, а також запускає онлайн-послугу замовлення виписки про нормативно-грошову оцінку землі.

Інформація про власників земельних ділянок буде надаватися, спираючись на дані бази даних Державного реєстру речових прав, тому у відкритому доступі також буде інформація про те, чи переданий ділянка в оренду чи ні. На сьогодні до реєстру внесено 60% усіх земельних ділянок.

Також відомство впровадило онлайн-послугу замовлення виписки про нормативно-грошову оцінку землі. Отримати таку виписку громадянин України зможе, оформивши відповідний запит на сайті відомства. При цьому, згідно з чин ... Читати далі »

06.10.2015

Служба за контрактом

Служба за контрактом

Верховна Рада ухвалила зміни до закону "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо строків військової служби за контрактом.

Один з авторів законопроекту, народний депутат Тетяна Чорновол зазначила, що "у вересні почалася демобілізація, але ті люди, які провоювали найскладніший рік війни, багато з них хотіли б продовжити службу, хотіли б підписати контракт, але нинішній закон дає можливість підписати контракт від трьох років".

За її словами, даним законопроектом пропонується надати можливість підписання короткострокових контрактів, щоб бійці, які демобілізовуються, могли підписати контракт на 6 місяців з правом пролонгації.

"Це зараз надзвича ... Читати далі »

06.10.2015

Вторгнення арктичного повітря

Вторгнення арктичного повітря

Український гідрометеорологічний центр прогнозує різке похолодання 7-10 жовтня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Гідрометцентру. 
7-8 жовтня у зв'язку з вторгненням холодного арктичного повітря в Києві очікується значне похолодання: вночі 7 жовтня в північній частині, 8 жовтня в Україні, крім Закарпаття, на ґрунті й у повітрі заморозки 0...+5 градусів, температура вдень +5.. +10 градусів", - йдеться у ньому. 
9-10 жовтня холодна погода збережеться. Цей період часу повинен пройти переважно без опадів, лише 7 жовтня очікується невеликий дощ. 

06.10.2015