Головна » 2014 » Листопад » 15 » «Золотий вік»: лауреат обласного конкурсу
11:12
«Золотий вік»: лауреат обласного конкурсу
Вишгородський фольклорний колектив «Золотий вік» повернувся з фестивалю художньої творчості серед колективів соціальної сфери Київської області – з медалями та грамотами.
 
Учасники фестивалю представили свою творчість у кількох номінаціях – хоровий та вокальний спів, художнє читання, сценічне мистецтво, танці. І в кожному з виступів прочитувалось переживання за долю України, невмирущий український гумор, щира українська душа. 
 
«Золотий вік» представив на суд журі чотири пісні – «Ой, на горі», «Туман яром», «У коморі мука» та «У перетику ходила». І глядачі за кожен виступ нагороджували митців гарячими оплесками. Як зауважив голова обласної ради профспілки Валентин Завадський, хоч «Золотий вік» уперше брав участь в обласному фестивалі, але зміг показати високий професіоналізм і різноманітне «прочитання» української пісні. І це заслужено відзначило журі – два других і одне третє місце з чотирьох виступів!
 
Віддаючи належне виконавицям, не можна тут не сказати про музичного керівника колективу Володимира Ткаченка. Це саме він налаштовує колектив на наполегливу працю, розмежовує «ролі», дає настанови, котрі допомагають кожну пісню вивести у ранг справжнього високого мистецтва.
 
Своїм виступом «Золотий вік» задоволений і налаштований на нові перемоги. Директор Вишгородського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Наталія Рудько, говорячи про  успішний виступ колективу, зауважує, що він став можливим завдяки добре підготовленим номерам, чудовим голосам виконавиць, а також небайдужим людям: «У першу чергу, керівникам Асоціації роботодавців Вишгородщини Юрію Колодязну та Валерію Виговському. Вони завжди підтримують колектив і, щоб наші митці поїхали на обласний фестиваль, допомогли транспортом».
 
Валентин Завадський, підводячи підсумки, наголосив, що фестиваль вдався і, на його думку, потрібно забезпечити йому більш широку аудиторію, щоб ці чудові номери, підготовлені самодіяльними митцями, змогли побачити більше глядачів.
 
Олександр КОНОНЕНКО,
Фото Галини МАКАРЕНКО
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 368 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus