Головна » 2014 » Травень » 31 » Життя солдата – головне, що варто зберегти
11:14
Життя солдата – головне, що варто зберегти
28 травня вишгородський обранець до Верховної Ради Ярослав Москаленко разом зі своїми колегами народними депутатами Ігорем Єремеєвим, Степаном Івахівим та Сергієм Мартиняком (депутатська група «Суверенна європейська Україна») особисто відвідали 51-у окрему механізовану  бригаду, яка тимчасово дислокується в частині на межі Дніпропетровської та Донецької областей. Нагадаємо, що це саме ті військові, чиїх однополчан 22 травня розстріляли під Волновахою.
 
Після трагічних подій із значними втратами гостро стало питання передислокації бригади. Міністерством оборони України вирішено демобілізувати усіх поранених та передислокувати 51-шу бригаду для несення служби у Миколаївській області, окрім тих військових, хто добровільно вирішить лишитися у зоні бойових дій. Ротація одного з батальйонів  уже розпочата.  
 
Мета візиту депутатів – особисте спілкування з особовим складом, надання допомоги з забезпечення нагальних потреб. Депутати привезли чисельну партію бронежилетів (загалом – 500 штук), тепловізори, прибори нічного бачення, біноклі, необхідні ліки. 
 
– Ми всі знаємо, до чого за останні 10 років була доведена українська армія. Сьогодні дуже важко державі мобілізуватися у матеріально-технічному плані у такі короткі терміни, – зауважив Ярослав Москаленко. Він підкреслив, що депутати приїхали продемонструвати особисту моральну підтримку нашим  хлопцям, вони повинні знати, що про них думають. «Особовий склад налаштований по-бойовому. Я навіть заздрю такому духу. Тому я спокійний за нашу державу», – заявив народний депутат.
 
Спілкуючись із військовими, Ярослав Миколайович зустрів земляка із Київщини Сергія. Хлопець – круглий сирота, проживає у Ставищенському районі. Під час розмови солдат попросив Ярослава Москаленка зустрітися із бабусею і дідом та передати вітання.
 
Візит до 51 бригади – це черговий крок у рамках ініціативи «Збережи життя солдату», яку започаткували два місяці тому Ярослав Москаленко та інші депутати із групи «Суверенна європейська Україна».  Основне завдання кампанії – забезпечити наших військових модернізованими засобами персонального захисту задля безпечного виконання завдань під час служби і успішного повернення додому.  
 
– Кожен солдат, який ризикує своїм життям заради Батьківщини, повинен бути впевнений у надійності та ефективності власного обмундирування. Життя солдата – це головне, що варто зберегти, – зазначив нардеп.
 
У рамках ініціативи Я.Москаленко передав на перші потреби спонсорську допомогу у розмірі 200 тисяч гривень батальйону «Київщина», що 21 травня у складі 106 добровольців відбув з Хотянівки в район проведення АТО у Луганську область.
 
Також було закуплено близько двох десятків бронежилетів 4 рівня захисту, 15 професійних рацій і засоби спостереження для українських військових із Білоцерківського батальйону, які служать під Волновахою Донецької області. Це добровольці з Бучі, Гостомеля, Коцюбинського.
 
На потреби другого батальйону Національної гвардії (с. Нові Петрівці) разом із Медавтомайданом передано спеціально обладнану машину швидкої допомоги УАЗ, яка розрахована на використання під час бойових дій. 
 
У свою чергу, військова частина А2042 Сухопутних військ отримала 50 бронежилетів найвищого ступеня захисту, радіостанцій та необхідних у побуті речей.
 
Це не єдина ініціатива представників «Суверенної європейської України» стосовно допомоги армії. Народні депутати цієї групи одними з перших перерахували на потреби Міноборони фінансову допомоги у розмірі 16 млн гривень.
 
У рамках ініціативи на потреби українських військовослужбовців планується й надалі передавати захисні куленепробивні кевларові шоломи, бронежилети та аксесуари до них, обмундирування, спецокуляри, тепловізори, засоби зв’язку та інші елементи захисту, військові швидкі допомоги, необхідне медичне обладнання та лікарські препарати тощо. 
 
Ігор Чаленко для «Слова»
Категорія: Україна | Переглядів: 439 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus