Головна » 2015 » Квітень » 11 » Збережемо ліси для майбутніх поколінь
10:52
Збережемо ліси для майбутніх поколінь
Ліси – одне з незамінних багатств нашої планети. Значення лісу у  житті людини  дуже велике – це свіже повітря, спів  птахів, чарівні пахощі   лісових квітів,  заспокійлива пісня лісових струмків, а також сировина для використання в народному господарстві.
 
Тому збереження лісів не тільки дуже важлива справа, але й прямий обов’язок кожного мешканця нашого краю, і чим бережливіше, по-господарськи ми будемо опікуватись ним, тим більшу користь він принесе нам і майбутнім поколінням.
 
Ось і настав цей довгоочікуваний час, після холодної зими прийшла така жадана нами весна. Ще не встигло сонце нагріти нас своїм теплом, як з’явились перші лісові квіти, щебетання пташок, шелестіння трудівників лісу – мурашок. Радіючи кожному весняному дню, який подарувала нам матінка-природа,  люди тягнуться в чарівний світ лісу, де в будь-яку пору року можна  потрапити у справжню казку.
 
Та не для всіх нас ці весняні дні такі безтурботні. Лісовій охороні Державного підприємства «Димерське лісове господарство», як і для всіх лісівників України, це, у першу чергу, тяжка праця, велика відповідальність по збереженню лісових масивів від пожеж. 
 
Лісова пожежа – це жахливе явище. Якщо нехтувати протипожежними правилами та безтурботно ставитися до вогню, то лісові  пожежі  можуть завдати величезної  шкоди, адже із зовсім  малого необережного загорання в лісі  може статися велике стихійне лихо.
 
Для запобігання лісовим пожежам лісівниками ДП «Димерське лісове господарство» постійно проводяться роботи зі створення мінералізованих смуг та догляду за ними, перекриваються  лісові дороги вздовж автомобільних шляхів, виставляються  аншлаги та постери на природоохоронну та протипожежну тематику, упорядковуються місця відпочинку, виготовляються листівки на протипожежну тематику, проводяться бесіди зі школярами та населенням.
 
Відпочиваючи під мальовничими шатами багатолітніх дерев, гості лісу не тільки необережно ведуть себе з вогнем, а й розводять багаття, викидають тліючі недопалки, залишають пляшки та інший побутовий непотріб.
 
Відпочиваючим громадянам у лісі у пожежонебезпечний період (це березень-жовтень) потрібно пам’ятати основні протипожежні вимоги: забороняється – розпалювання протягом пожежонебезпечного періоду багать у лісі; заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів, паління, кидання у лісі непогашених сірників, недопалків, витрушування з люльок гарячого попелу, крім місць, які обладнані для цього; випалювання трави та інших рослинних решток на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо прилягають до лісу; звалювання та спалювання у лісових насадженнях сміття, будівельних залишків, побутових та горючих відходів тощо.    
 
Лісова охорона ДП «Димерське лісове господарство» звертається до вас, шановні гості лісових масивів, з проханням суворо дотримуватись Правил пожежної безпеки у лісі та пам’ятати, що спільними зусиллями ми не лише збережемо та примножимо ліси, а ще й передамо наступним поколінням. 
 
Василь Глущенко,
директор ДП «Димерське лісове господарство»
Переглядів: 1838 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus