Головна » 2013 » Червень » 29 » Військово-спортивна гра «Плацдарм»
10:27
Військово-спортивна гра «Плацдарм»
На виконання соціальних ініціатив Президента України, рішень Уряду України та доручень голови Київської обласної державної адміністрації, у області функціонує освітньо-реабілітаційний табір для дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, дітей, які виховуються у центрах соціально-психологічної реабілітації. 

22 червня, у День скорботи, 180 вихованців табору побували на території Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році». Діти вшанували пам’ять жертв війни, поклавши на могилу перепохованих напередодні останків червоноармійців, квіти. З цікавістю слухали розповіді екскурсоводів музею про запеклі бої, які точилися на плацдармі з метою визволення Києва, про відвагу і мужність солдатів, багато з яких віддали своє молоде життя за перемогу. Хлопчики і дівчатка були вражені експонатами музею, його територією, про яке з любов’ю дбають працівники та директор Іван Вікован. Після екскурсії розпочалася цікава і захоплююча військово-спортивна гра «Плацдарм». Організатори гри: начальник служби у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації Сергій Андріяш, керівник історико-краєзнавчого клубу «Легіон» Вишгородського районного центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» Андрій Сологуб. 


Під час гри діти долали зону перешкод, збирали намети, військову зброю, були розвідниками і снайперами, перев’язували поранених, приміряли військові каски і плащ палатки, ознайомлювалися із засобами хімічного захисту, відчули запах пороху. Кожна команда прагнула до перемоги адже переможець мав право підняти прапор біля пам’ятника воїна-визволителя, тому всі учасники гри були уважними, спритними, відважними. 


Долучилися до проведення заходу представники військової частини А 3723 підполковник Іван Тодерян та капітан Леонід Максимюк. Військові розповіли дітям про життя солдат сучасного війська, про особливості служби, вчили бажаючих виконувати команди, які щодня засвоюють солдати строкової служби, відповіли на запитання дітей. При сприянні голови Вишгородської районної державної адміністрації Олександра Приходька, за участю працівників служби у справах дітей та сім’ї Вишгородської райдержадміністрації, спеціалістів Новопетрівського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, фахівців із соціальної роботи Вишгородського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді захід був динамічним, змістовним. Після «бойових дій» діти спробували справжньої солдатської каші, яку приготували військові, та поласували морозивом. Повечерявши, діти співали пісні про воєнні роки, про воїнів, які віддали своє життя за чисте і мирне небо сьогодні. 

Валентина Тимошенко, 
служба у справах дітей та сім’ї
Переглядів: 471 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus