Головна » 2014 » Вересень » 20 » Великі справи маленьких патріотів
11:31
Великі справи маленьких патріотів
Сонячного осіннього дня у Вишгороді, в знак підтримки воїнів, що перебувають у зоні проведення АТО, відбувся флешмоб «За мирну Україну». Організатори – Вишгородський районний Центр художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» та відділ освіти Вишгородської РДА.
 
Долучитися до благодійної мистецької акції до міста з’їхалися учні усіх шкіл нашого району зі своїми вчителями, а дехто навіть з батьками. Розпочалася акція патріотичною ходою вулицями міста з десятиметровим прапором України. Тримаючи символ єдності нашої країни, діти пройшли містом, аби продемонструвати своє бажання миру і злагоди в нашій державі. Жителі Вишгорода, вражені побаченим, зупинялися та аплодували, а водії проїжджаючих автомобілів сигналили.
 
Паралельно на площі біля адмінбудинку функціонував благодійний ярмарок, до якого долучилися двадцять дві школи району, гуртківці Вишгородського міського центру художньо-естетичної творчості учнівської молоді «Джерело» та одинадцять мистецьких гуртків та студій Вишгородського районного Центру творчості «Дивосвіт».
 
Різнобарв’я ярмарку просто вражало, столи рясніли картинами патріотичної тематики, прикрасами для волосся, елементами одягу, саморобною біжутерією, апетитними ласощами та багато чим іншим. Усі вироби були надзвичайно оригінальними. Тож найпримхливіший покупець знайшов товар собі до душі. 
 
 
Була серед власноруч виготовленої продукції і загадкова поштова скринька, у яку усі бажаючі могли покласти листа українським воїнам.
 
Здійснюючи покупки, гості ярмарку насолоджувалися грандіозним концертом. Лунали пісні, пронизані любов’ю до нашої Батьківщини. Серед них «Мова єднання» у виконанні солістки вокальної студії «Фантазія» Димерського відділення Центру творчості «Дивосвіт» та її керівника Яніни Кулиняк, вокальна студія «Візерунок» заспівала надихаючу на добрі справи пісню «Вогонь сердець» та ще багато пісень у хореографічному супроводі, які не залишили нікого байдужим. Пропускаючи крізь себе кожне слово пісні, неможливо було не пишатись тим, що ти українець. 
 
Концертні номери були різними і надзвичайно цікавими,талановитими, кожен з них порушував актуальні нині питання.
 
Для найменших учасників і гостей працював ігровий майданчик диво-аніматорів Дарії Проценко та Ніни Тараруєвої, які є випускницями творчого об’єднання «Різні Люди» Центру творчості «Дивосвіт».
 
 
Також працював майданчик «Арсенал», на якому вихованці військово-патріотичного клубу «Легіон» демонстрували усім бажаючим зразки сучасної зброї та навички володіння нею. До присутніх на площі звернувся з промовою керівник клубу «Легіон» Андрій Сологуб. Саме Андрій із волонтерами доправить до зони АТО дитячі листи і листівки, необхідні речі та зібрані кошти для допомоги 11-му батальйону територіальної оборони «Київська Русь», який знаходиться зараз у зоні бойових дій під Дебальцево. У батальйоні – випускники клубу «Легіон» і наші хлопці з Вишгородщини.
 
Сума зібраних після ярмарку коштів перевершила усі сподівання – це майже шістнадцять тисяч гривень. Гроші підуть на придбання приладів нічного бачення для 11-го батальйону територіальної оборони «Київська Русь».
 
Марина ПОГОРЄЛОВА, «Слово»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 549 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus