Головна » 2013 » Лютий » 16 » Сонячні кларнети ювіляр
12:21
Сонячні кларнети ювіляр
Останнього січневого дня у Вишгородській музичній школі відбулася пам’ятна подія. Світлана Володимирівна Шпортко, яка цієї зими відсвяткувала своє 50-ліття, порадувала слухачів надзвичайно теплим та затишним музичним вечором – концертом класу. Хотілося б відмітити, що Світлана Володимирівна – один з передових педагогів школи, з-під її чуйного та турботливого крила вийшло немало хороших музикантів, переможців та дипломантів конкурсів. Людина неперевершено чистої душі, вона вкладає в своїх учнів всю свою любов, ласку, ніжність та професійні знання. Саме тому вихованці Світлани Володимирівни поважають, цінують та люблять свого педагога, віддячуючи їй своїми досягненнями та успіхами. 

Різномаїття музики, що прозвучала того вечора, приємно вражало як професійних музикантів, так і батьків. Різнобарвні номери чарівним калейдоскопом змінювали один одного, не даючи слухачеві ні на мить занудьгувати. Обрамлення концерту вокальними номерами, які виконували учні різних років навчання (Дарія Покотило, Анна Смоляренко, Наталія Ананченко, Тамара Беза, Катерина Котлярова), дали змогу насолодитися їх чистими голосами та прекрасним вмінням Світлани Володимирівни як концертмейстера. Від класики – до джазу, від вокалу – до інструментальної музики та електрогітари. 

Не менш яскраві фортепіанні номери прозвучали у виконанні Іллі Смоляка, Арсенія Демидчука, Наталії ВасиСонячні кларнети ювіляра ленко, Анастасії Грицай, лауреата конкурсу «Різдвяний зорепад» 2012 року Анни Смоляренко. Також у концерті взяли участь колеги ювіляра, що глибоко цінують та поважають її: завідуюча фортепіанним відділенням Людмила Ободенко, педагоги Ірина Беза, Андрій Банніков, Ігор Бровко, які в різному складі разом зі Світланою Володимирівною захоплювали публіку і мелодійним романсом, і запальними ритмами аргентинського танго. Цікаво, що ведучою вечора була Тетяна Хоменко, в минулому випускниця ювіляра та гордість Вишгородської ДМШ. Її активна творча участь та щире вступне слово не змогли залишити байдужим жодного гостя. По закінченню концерту Світлана Володимирівна була нагороджена багатьма почесними відзнаками. 

Хотілося б подякувати адміністрації Вишгородської ДМШ, зокрема директору А. Барнич, за можливість проведення та сприяння в організації даного заходу, завідуючій фортепіанним відділом Л. Ободенко за активну підтримку в здійсненні творчих задумів ювіляра, Світлані Шпортко – за високу професійну майстерність у підготовці учнів. Особливу подяку висловлюємо батькам юних артистів за неперевершене святкове оформлення актової зали та Вишгородському телебаченню за зйомку та можливість трансляції концерту в ефірі місцевого каналу. 

Христина ХРОМ’ЯК
Переглядів: 491 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus