Головна » 2014 » Грудень » 13 » Професіоналізм – вимога часу
10:22
Професіоналізм – вимога часу
Престиж бібліотечної професії і бібліотеки в цілому багато в чому залежить від рівня професійної майстерності співробітників. Безперервна бібліотечна освіта є шляхом до справжнього професіоналізму. Однією з найбільш розповсюджених традиційних форм підвищення компетентності, що дозволяє різнобічно і планомірно висвітлювати питання теорії і практики бібліотечної справи, сьогодні продовжують залишатися семінари.
 
«Діяльність бібліотек у сучасних реаліях: досвід, пошук, проблеми» –саме під такою назвою нещодавно у Вишгородській центральній районній бібліотеці відбувся районний семінар для бібліотечних фахівців Вишгородщини. На семінарі висвітлювались питання соціального партнерства, співпраці з органами влади, краєзнавча робота. Окремим питанням розглядалась тема бібліотечного обслуговування вимушено переміщених осіб з зони АТО та  тимчасово окупованих територій. Кожен бібліотекар розповів про «родзинки» та інновації у своїй роботі, поділився досвідом та планами на майбутнє. Дуже актуальним  та змістовним був виступ завідуючої відділенням соціально-побутової адаптації Вишгородського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Галини Макаренко.  Вона висвітлила роботу центру й  запропонувала співпрацю із сільськими  бібліотеками. Адже саме категорія людей, які проживають в сільській місцевості, потребує більшої уваги з боку закладів культури.
 
Тож можна зробити висновки, що методична робота сьогодні – це накопичення і ретрансляція кращого досвіду роботи; розробка і впровадження інноваційних процесів; організація безперервної освіти бібліотечних кадрів. А бібліотеки, апробуючи різні форми методичної роботи, відбирають найбільш ефективні.
 
Марина БЕРЕЗИНЕЦЬ,
завідуюча відділом методичної та бібліографічної роботи ЦРБ
Переглядів: 397 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus