Головна » 2013 » Грудень » 21 » Пріоритетний напрям - захист прав та свобод дітей
12:47
Пріоритетний напрям - захист прав та свобод дітей
— Реалізація у Вишгородському районі завдань та доручень Президента України щодо захисту прав дитини є на сьогодні одним з ключових напрямів роботи районної влади. 

На виконання Указу Президента України «Про питання щодо реалізації прав дітей в Україні» від 16 грудня 2011 року на Вишгородщині налагоджено системний підхід щодо заходів, спрямованих на забезпечення конституційних прав та свобод дітей. Наразі у районі здійснюється робота в напрямку виконання соціальних ініціатив, спрямованих на створення сприятливих умов для розвитку дітей, поліпшення матеріального становища сімей з дітьми, їх соціальної підтримки та захисту, — зазначив під час оперативної наради, яка відбулась 20 грудня у великому залі адміністративного будинку у м. Вишгороді, голова райдержадміністрації О.Приходько.— Забезпечення належного захисту прав дитини є складовою процесу європейської інтеграції України. У нашій державі досягнуто стабільного прогресу у таких сферах, як зниження дитячої смертності, збільшення народжуваності, влаштування дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування в сімейні форми виховання, зниження кількості відмов матерів від новонароджених дітей тощо. 

Про роботу виконавчих органів державної влади щодо захисту прав дітей доповіла начальник служби у справах дітей та сім’ї райдержадміністрації В.Тимошенко, яка підкреслила, що у Вишгородському районі ведеться системна робота щодо реалізації права дитини на виховання у сім'ї. У результаті такої роботи в районі досить високий відсоток влаштування дітей, які позбавлені батьківського піклування, в сімейні форми виховання. 

Вчасно призначається та виплачується соціальна допомога дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та грошове забезпечення батькам-вихователям у дитячих будинках сімейного типу. Ведеться робота з опікунами, піклувальниками щодо раціонального використання коштів. Здійснюється відкриття особових рахунків на дітей, створення належних умов утримання, збереження закріпленого за дітьми житла; в кінці року приймаються звіти по опіці, піклуванню за рік, аналізується питання про стан утримання, навчання та виховання дітей. 

На контролі перебуває робота з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах. Організовуються перевірки за дотриманням законодавства про працю неповнолітніх на підприємствах усіх форм власності 

Службою у справах дітей та сім’ї райдержадміністрації здійснюється координація роботи щодо запобігання правопорушенням, профілактики дитячої злочинності; забезпечення соціально-правового захисту дітей та сімей у Вишгородському районі; забезпечення житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, проводиться планомірна робота щодо оздоровлення та відпочинку дітей району тощо. Органами опіки та піклування здійснюється контроль за умовами утримання, виховання, навчання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, захист їх особистих прав та інтересів; 

— Для координації діяльності у вирішенні питань соціального захисту дітей та сімей з дітьми та організації відповідної роботи на території району діє комісія з питань захисту прав дитини при райдержадміністрації, яка розглядає питання, що стосуються соціально-правового захисту дітей та сімей. Організаційне забезпечення діяльності комісії здійснюється службою у справах дітей та сім’ї, — доповіла В.Тимошенко. 

— На виконання Указу Президента України «Про заходи щодо проведення новорічних і різдвяних свят для дітей» та з метою організації змістовного дозвілля та відпочинку дітей на Вишгородщині заплановано проведення заходів з підготовки та відзначення новорічних ялинок та вистав, різдвяних розваг», — продовжив голова райдержадміністрації О.Приходько. — Зокрема, 24-26 грудня у РБК «Енергетик» для дітей буде показано Новорічну казку «Як ми шукали різдвяну зірку», 26-29 грудня у ЦТ «Дивосвіт» — новорічну виставу «Пані Метелиця». 

Також під час оперативної наради О.Приходько привітав з Днем енергетика всіх, хто присвятив цій сфері діяльності своє життя, та побажав працівникам енергетичної галузі безаварійної роботи, впевненості у завтрашньому дні, міцного здоров’я, добра, успіхів та благополуччя. 

Значну увагу під час оперативної наради приділено питанню реформування освітньої галузі — оптимізації та модернізації мережі навчальних закладів району. 

Учасники наради обговорили питання реалізації реформ у медичній галузі, роботи закладів охорони здоров’я району, стану їх матеріально-технічного забезпечення, реалізації на Вишгородщині пілотного проекту часткового відшкодування вартості ліків для осіб з гіпертонічною хворобою, надання первинної медико-санітарної допомоги, тощо. 

Проаналізовано питання наповнення та виконання місцевих бюджетів, роботи дозвільного центру райдержадміністрації та інші важливі питання життєдіяльності району. 

За результатами оперативної наради відповідні доручення дано керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації.
Переглядів: 529 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus