Головна » 2014 » Січень » 18 » Працювали у звичному режимі
11:36
Працювали у звичному режимі
Медичний персонал закладів охорони здоров’я району на свята працював у звичайному режимі. 

Жоден пацієнт стаціонару чи амбулаторії не залишилися без медичної допомоги, карети швидкої медичної допомоги чергували та здійснювали виїзди на виклики в штатному режимі, медична допомога надавалася всім, хто її потребував, своєчасно і в повному обсязі. За 30 грудня 2013 року – 5 січня 2014 року показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищували епідемічні пороги та відповідали середньорічному рівню для відповідної пори року, повідомили у Вишгородській ЦРЛ.

Чергові лікарі реанімації Вишгородської центральної районної лікарні Дмитро Просуков та Тетяна Андрущенко, які працювали в один із святкових новорічних днів, зазначають, що кількість пацієнтів відділення дещо вища за звичайні дні, але нормальна для новорічних. Зазвичай люди звертаються з алкогольними та харчовими отруєннями, загостреннями хронічних хвороб.

Погоджується з ними й дільничний сімейний лікар Вишгородського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Наталія Вініченко. Крім простудних захворювань відчувається погодний вплив на людей, схильних до серцево-судинних хвороб, загострених доволі теплою зимою, вживанням алкоголю та переїданням.

Лікарі закликають не захоплюватися екзотичною їжею, а зосередитися на тому, до чого організм звик. Сирі овочі допоможуть шлунку перетравити незвичну їжу, а рослинна клітковина, що міститься у них, зв’яже більшу частину речовин, які можуть спричинити розлад травлення. Куштувати незнайомі страви потрібно дуже обережно – навіть якщо щось здалося надзвичайно смачним, краще обмежитися «дегустаційною» порцією. 

Надмірне вживання алкоголю може бути дуже небезпечним для здоров’я. Не треба змішувати різні алкогольні напої, дотримуючись золотого правила – пити не більше так званої «однієї дози» алкоголю на годину. «Одна доза» – це 180 мілілітрів вина, або 360 пива, чи 30 грамів міцного напою. Однією з причин похмільного синдрому вважають зневоднювання організму. Тому медики радять на кожну склянку алкоголю випивати одну склянку води.

Володимир ПОТАПОВ, «Слово»
Переглядів: 394 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus