Головна » 2014 » Жовтень » 23 » Посвята у вчителі
10:58
Посвята у вчителі
25 випускників педагогічних вузів країни було направлено цього року по розподілу на праце­влаштування до загальноосвітніх шкіл Вишгородщини. Тамара Рихлик, куратор молодих педагогів з районного відділу освіти, взяла їх під свою опіку. Створено  «Клуб молодих учителів». Одним із найцікавіших  заходів клубу була  посвята у вчителі   15 жовтня  на базі Лютізької ЗОШ І-ІІІ ступенів.
 
Виявляється, для того, щоб стати педагогом, недостатньо просто закінчити відповідний вуз і з документами прийти у школу, влаштовуватись на роботу. Ні. Треба пройти певний ритуал, який остаточно покаже, що ви готові поринути з головою у важку педагогічну працю.
 
Цьогоріч посвята у вчителі відбулась в одній з найкращих сільських шкіл району – Лютізькій ЗОШ, де до прийняття гостей поставилися, як завжди, дуже гостинно та відповідально. Щоб одразу налаштувати всіх прибулих на правильну хвилю щастя, біля входу чергували учні 9-го класу,  головним завданням яких  було, щоб кожен, хто зайшов у нашу  школу, посміхнувся. Зі своїм завданням вони впорались  на відмінно. У школі їх зустрічав увесь педагогічний склад закладу на чолі з директором Олексієм Гайденком.
 
Далі гості перенеслись у захоплюючий екскурс до шкільних музеїв.  Спочатку  їх чекала  «Бабусина хата»,  де зібране, здавалося б, усе, що ми, українці, звикли вважати нашою етнічною приналежністю. Тут і піч з петриківським розписом, і рушники, вишиті гладдю та хрестиком, і глиняні глечики, і дерев’яні іграшки… Зустріли там молодих учителів по-лютізьки, тобто душевною розмовою та смачними млинцями. 
 
Потім належало перенестись у більш епічну обстановку –  «Музей слави», присвячений буремним рокам Великої Вітчизняної війни.  
 
Після екскурсій сіли за круглий стіл, де досвідчені педагоги ділилися з молодою зміною своїм досвідом, методичними доробками та численними порадами.
 
Опісля всі попрямували до актового залу, де відбулась найцікавіша частина святкового дійства. Клуб молодого вчителя провів своє засідання, на якому було обрано лідера, намічено план заходів та дій, який має бути втілений протягом  навчального року. А це різні екскурсії, походи, відвідання театрів та музеїв.
 
Далі увагу вчителів знову привернули учні Лютізької школи. Вони показали гостям репризу  «Вчитель очима дітей». Сміялися всі – і діти, і вчителі. У концерті творчу ініціативу проявили учні 6-го, 9-го та 10-го класів. На сцені співали, танцювали, читали вірші, але, думаю, найбільше гостям запам’ятались смішні сценки та гуморески про педагогів. 
 
Наприкінці новообрані вчителі прочитали клятву, що тепер засвідчує їхнє ставлення до освітян.  Удачі їм і терпіння на тернистому, але благородному, учительському шляху!
 
Оксана МАРТИНКОВА,
учениця Лютізької ЗОШ, «Школа журналістики» ЦТ «Дивосвіт»
Категорія: Лютізька громада | Переглядів: 984 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus