Головна » 2013 » Березень » 23 » Першими прибули пожежники
13:32
Першими прибули пожежники
Минулої неділі у Вишгороді сталася пожежа підвищеного рівня: вогонь спалахнув по вул. Шкільній у двоповерховій будівлі, де розмістилися торговий центр «Сяйво», хімчистка, банк та інші організації. Надзвичайну подію зафіксували на фото та відео мешканці прилег лих багатоповерхівок. Вогонь виник у приміщенні хімчистки ймовірно через розгерметизацію газового балону (багато хто чув звук якогось вибуху, але не надав цьому значення). На місце події оперативно прибули пожежники, «швидка», міліція. Пожеж такого рівня рятувальники, на щастя, давно не пам’ятають. 

– На місці події працювало п’ять одиниць техніки та тридцять чоловік, – розповів Сергій Шкаврон, начальник десятого державного пожежно-рятувального загону. – До речі, ліквідували пожежу підвищеного рівня небезпеки, за дві години. Перші сили були кинуті на рятування людей, які знаходилися у сусідніх приміщеннях будівлі. Через велику задимленість могло статися отруєння димом або з’явилися б постраждалі від вибухової хвилі. Ліквідовували вогонь на площі 200 квадратних метрів, щоб він не перекинувся далі. 

До речі, будівля могла злетіти у повітря будь-якої миті. Під час гасіння, пожежні винесли з палаючого приміщення дванадцять (!) газових балонів, два з яких вибухнули ще до їхнього приїзду. Важко уявити, що могло бути, якби балони вибухнули усі разом. Постраждав лише один працівник хімчистки – він отримав опіки кінцівок, коли намагався винести із палаючого приміщення майно. Остаточні причини пожежі встановлює слідство. 

Як завжди, того вечора пожежники виконували свою нелегку роботу. Виконували її геройськи, ризикуючи життям. Першими на виклик прибули Василь КАЩУК, Володимир ЛАГУТА, Микола ЛАДОГУБЕЦЬ, Сергій ШУПИК, Олег АГАЄВ (в.о. начальника караулу), Віталій КОТОВСЬКИЙ, Олександр ПОПОВИЧ і Віталій БУЦ. Своєю героїчною працею пожежники врятували багато життів. 

Марія ФІЛАТОВА 
фото Олександра КОВАЛЕНКА
Переглядів: 419 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus