Головна » 2013 » Серпень » 31 » Нові завдання вимагають міцних знань
10:32
Нові завдання вимагають міцних знань
29 серпня 2013 року у приміщенні районної державної адміністрації, реалізуючи завдання Президента України Віктора Януковича щодо модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року, відбулася конференція педагогічних працівників Вишгородського району. Подія передувала першому вересню, тому й приурочена початку нового навчального року, аналізу підсумків зробленого та перспективам роботи у році наступному. 

На конференцію були запрошені керівники структурних підрозділів РДА, районних установ, організацій та служб, керівники органів місцевого самоврядування, директори та педагогічні працівники закладів освіти, голови виборних органів профспілкових організацій загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів. 

На порядку денному питання «Пріоритетні завдання освіти Вишгородського району в контексті Національно стратегії розвитку освіти в Україні до 2021 року». 

Аналізуючи здобутки та нагальні проблеми, що потребують вирішення, голова РДА Олександр Приходько зазначив, що Вишгородський район у галузі освіти є одним з найкращих не лише в області, а й в Україні, тому перебуває у постійному полі зору як найближчих сусідів, так і Президента України та представників обласної влади. 

– Освіта вимагає від нас злагодженої, цілеспрямованої та плідної роботи в напрямку її розвитку. Поки що не вирішені завдання щодо будівництва багатьох нових дошкільних навчальних закладів та удосконалення умов їх роботи, оновлення матеріально-технічної бази, забезпечення сучасними технічними засобами навчання, забезпечення житлом працівників освіти. Ці питання перебувають на першому плані. До того ж, модернізація освіти вимагає особливої уваги освітян до належної підготовки учнів, – підкреслив глава району. 

Т.в.о. начальника відділу освіти РДА Світлана Малашенко охарактеризувала досягнення освітян Вишгородщини за минулий період, ознайомила присутніх з пріоритетними проблемами, що потребують вирішення найближчим часом. Вона висловила впевненість, що педагогічні колективи району з допомогою працівників районної та обласної держадміністрацій, райради та за участі голови облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка, народного депутата України Ярослава Москаленка впораються з виконанням поставленого Президентом України завдання, що окреслене у Національному плані дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» та нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України». 

Голова РДА Олександр Приходько від Вишгородської районної організації «Партії регіонів» вручив керівникам тридцяти навчальних закладів району подарунки та сертифікати на нову комп’ютерну техніку. 

Завідуючий навчально-методичним кабінетом позашкільної освіти Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів Валерій Гаврилюк від імені Міністерства освіти та Національної академії педагогічних наук України вручив дипломи освітянським закладам та окремим їх представникам. На конференції також відзначено грамотами та грошовими преміями Вишгородської РДА та районної ради численних освітян району. 

Конференція завершилась святковим концертом, присвяченим Дню знань. 

Юрій ГОРОВИЙ, «Слова»
Переглядів: 466 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus