Головна » 2015 » Лютий » 14 » Навчальним закладам – консультативно-методичну допомогу
10:28
Навчальним закладам – консультативно-методичну допомогу
Два дні поспіль, 10 і 11 лютого, департамент освіти і науки Київської обл­держадміністрації вивчав стан функціонування освітньої системи в Вишгородському районі не звичайними перевірками, а шляхом надання консультативно-методичної допомоги. 
 
Перед тим як працівники департаменту освіти і науки КОДА роз’їхалися по шкільних і дошкільних закладах району, у великій залі адмінбудинку відбулася нарада керівників дошкільних і шкільних освітніх закладів за участю в.о. голови ВРДА В’ячеслава Савенка, заступника директора департаменту освіти і науки КОДА Віри Рогової, заступника голови ВРДА Валентини Духоти, начальника районного відділу освіти Світлани Чамро. У вступному слові В’ячеслав Савенок  надав інформаційно-аналітичну довідку про освітню систему району, зупинившись на останніх здобутках у покращенні матеріально-технічної бази у школах, зокрема, ремонту даху у Катюжанській школі, розширення мережі у дитячих навчальних закладах – введення двох груп у Гаврилівському дитсадку та групи у Литвинівському дитсадку. 
 
Заступник директора департаменту освіти і науки КОДА Віра Рогова, у свою чергу, окреслила освітні проблеми області – перевантаження ДНЗ: на 100 дитячих місць – 129 дітей. Цю проблему будуть вирішувати побудовою нових дитячих садків, реконструкцією діючих та повернення проданих приміщень дитячих садків, що актуально і для нашого району. Щодо шкіл, то одна із важливих проблем в області – нестача приміщень, у 37 школах навчання проводиться у дві зміни. Щодо якості навчання, то це не тільки підвищення викладацького  рівня, а й оптимізація мережі шкіл, підвезення учнів до шкіл. Щодо функціонування професійної освіти, то орієнтація повинна бути на ті професії, які мають попит у державі. У ході консультативно-методичної роботи працівників департаменту освіти і науки КОДА у ЗОШ і ДНЗ приділялася увага і позашкільному вихованню у ВРЦХТДЮМ «Дивосвіт» та Вишгородському  міському  центрі  творчості для дітей і юнацтва «Джерело».
 
За результатами ознайомлення зі станом  функціонування освітньої системи у районі, департаментом освіти і науки КОДА буде надано підсумкову інформацію для реагування. 
 
Олена КАТРИЧ
Переглядів: 427 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus