Головна » 2013 » Січень » 5 » Насолода неповторної дитячої гри
13:55
Насолода неповторної дитячої гри
Дитина творить Світ. Дитина творить себе у Світі. Що зробить Світ дитини яскравим та змістовним? Безумовно, творчість, свято творчої праці. А відчути щасливі миттєвості від радості творчості допомагає дитині її позашкільна діяльність, яку направляє педагог-позашкільник. 

На керівниках гуртків позашкільного закладу лежить велика місія допомогти дитині в її становленні. Така місія під силу тільки творчому педагогу, особистість якого характеризується високим рівнем креативності та професіоналізму. Свобода і можливість вибору улюб лених занять у позашкільних закладах допомагають дітям знайти ідеальну модель майбутньої діяльності з урахуванням задатків та здібностей, визначити своє місце у житті. 

Саме на розвиток і виховання творчої особистості спрямована діяльність усіх гуртків Вишгородського районного Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт», яким керує Олена Андріяш. Вона добра і водночас вимоглива, усіх вабить її оптимізм, щирість та готовність прийти на допомогу в будь-яку хвилину. Олена Іванівна згуртувала навколо себе талановитих педагогів і наставників, яких люблять вихованці і поважають батьки. Поєднуючи в собі педагогічні та творчі спеціальності, вони не зупиняються в своєму розвитку, займаються самоосвітою, перебувають в постійному пошуку нових форм, методів, прийомів роботи. 

Серед них – керівники гуртків Ірина Маричева (гурток декоративно-вжиткового мистецтва ), Олена Могиль (зразковий колектив сопілкарів «Рум’янок»), Олена Титаренко (творче об’єднання «Різні люди»), Інна Заблоцька (клуб інтелектуальних ігор «Ерудит»), Віта Бабій (мистецька студія «Art-kids», гурток народної вишивки «Золотава пава»), Тетяна Литвин (вокальна студія «Візерунок»), Наталії Гилюк (гурток «Петриківський розпис»), Наталія Андрук (гуртки «Аплікація і мозаїка», «Художня вишивка»), Жанетта Красновид (гуртки «Світ природи», Паперопластика»), Яніна Кулиняк (театральний гурток), Павло Лук’яненко (студія сучасного танцю «Діберті») та багато інших. 

Керівники гуртків Центру творчості розробляють власні методики навчання, завдяки яким діти опановують основи мистецтва – це загальна музична культура, тренінги з акторської та хореографічної майстерності, сценічна культура, постановка номерів як окремої міні-вистави, вокальні вправи. Заняття в гуртках проводяться у цікавих формах, використовуються здебільшого нетрадиційні, інтерактивні методики. Як правило, кожен педагог здійснює індивідуальний підхід до вихованців, основну увагу звертає не тільки на передачу своїх художніх і технічних вмінь, а й на всебічний розвиток дитячої особистості, особливо на формування естетичних смаків, почуття національної гордості, патріотизму, любові до України. 

Виступи ансамблів завжди яскраві, виконання сценічних номерів гармонійно поєднується з танцювальним, вокальним супроводом. Музичні номери відзначаються високим виконавським рівнем, сюжетносценарною постановкою, вдало підібраним аранжуванням, що створює неповторний яскравий стиль і завжди захоплює глядачів. Колективи виразно, яскраво і щиро передають глядачам своє захоплення національною та світовою культурою, популяризують традиції українського народного мистецтва серед широкого загалу учнівської молоді. 

На заняттях образотворчого та вжитково-декоративного мистецтва вихованці здобувають хороші теоретичні знання, практичні вміння, здатність виконувати роботи в різних техніках. Для формування загальної естетичної культури дітей педагоги проводять екскурсії на природу, в музеї і на мистецькі виставки. Протягом навчального року проводяться арт-виставки дитячих робіт, що дає можливість стимулювати розвиток творчих задатків кожного гуртківця. 

Вихованці Центру творчості постійні учасники районних, обласних та всеукраїнських конкурсів, мають високий рівень сформованості художніх вмінь. Про це говорять іхні численні перемоги, здобуті нагороди і саме головне визнання глядачів. 

Напевно усі мешканці нашого міста були свідками творчих звітів, вистав та концертів «Дивосвіту». Кожен такий концерт проходить у заповненій залі. А коли ідуть новорічні вистави, то казку показують по кілька разів, щоб усі бажаючі могли насолодитися неповторною дитячою грою. Звісно, що дитячі акторські навички ще далекі від ідеалу, але вони пробирають глядача своєї безпосередністю, своєю чистотою і творчим натхненням. Усім тим, що в них побачили талановиті педагоги і творчо розвинули, педагоги, які любить дітей та розуміють їхню психологію. 

Наталія САХАРОВА, 
заступник директора з навчально-
виховної роботи ВРЦХТДЮМ «Дивосвіт»
Переглядів: 879 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus