Головна » 2013 » Квітень » 20 » Нам є чим пишатися
11:55
Нам є чим пишатися
В актовій залі райдержадміністрації відбулись урочистості з нагоди ювілейної дати – 40-ї річниці утворення Вишгородського району. 

В президії урочистого засідання були прем’єр-міністр України Микола Азаров, голова Київської обл держадміністрації Анатолій Присяжнюк, голова Київської облради Олександр Качний, народний депутат України Ярослав Москаленко, голова РДА Олександр Приходько, голова райради Олександр Носаль, Вишгородський міський голова Вік тор Решетняк, голова виконкому районної ради депутатів трудящих 1973-1977 рр. Василь Буткевич, Герой України Семен Поташник, народний депутат України першого скликання Валентина Єщенко. На святі серед запрошених були колишні керівники району, депутати різних скликань, керівники структурних підрозділів РДА та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, керівники підприємств та організацій, представники громадськості. 

– Я спеціально змінив маршрут робочої поїздки, – взяв слово прем’єрміністр України Микола Азаров, – щоб привітати вас із ювілеєм району. Сьогодні Вишгород – гарне та сучасне місто, в якому приємно жити, працювати та відпочивати. Бажаю всім подальших успіхів. Ми повинні з оптимізмом дивитися в майбутнє і, як би сьогодні не було важко, ми обов’язково «прорвемося» й будемо жити ще краще. Не тільки у містах, а й у найвіддаленіших населених пунктах. 

Голова РДА Олександр Приходько, відкриваючи урочисту частину, наголосив на головних досягненнях району за роки його існування та подякував його мешканцям, без праці, любові та підтримки яких не було б розвитку та процвітання Вишгородського краю. 

– Наш район, – зазначив Олександр Олексійович, – є одним з найкращих у Київській області. Ми завжди робили все для створення умов для комфортного проживання, і кожен мешканець району своєю щоденною працею доклав свою крупинку на «Говерлу» процвітання району. 

– 40 років, – взяв слово народний депутат України Ярослав Москаленко, – вік зрілої самодостатньої людини. Це той час, коли ти міцно стоїш на ногах і впевнено рухаєшся вперед. Це – вік розбудови та роботи на перспективу… Тому бажаю всім міцного здоров’я й довголіття, родинного щастя, енергії та натхнення. Нехай Боже благословення і оптимізм ніколи не полишають Вас та здійсняться найзаповітніші мрії та сподівання! 


Вітання гостей чергувалися з нагородженнями знатних людей нашого району, які у свій час зробили вагомий внесок у соціально-економічний розвиток району, сумлінно працювали, займали активну громадську позицію. Вони отримали подяки, грамоти, а також пам’ятні годинники. 


Гостей та учасників свята вітали творчими виступами спочатку вихованці дитсадка «Сонечко», а згодом народні артисти України Андрій Демиденко та Ніна Матвієнко, заслужена артистка України Елеонора Скіданова. Поки тривали урочистості, найкращі учні вишгородських шкіл поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, на братську могилу загиблих у роки Великої Вітчизняної війни воїнів, до пам’ятника святих Бориса і Гліба. 


– Масове святкування 40-ї річниці району заплановано на 24 серпня, – наголосив Олександр Приходько, – коли зможуть зібратися всі причетні до становлення та розбудови нашого району люди та провести справжні урочисті для всіх мешканців Вишгородщини з залученням діячів культури та мистецтва, танцями та феєрверком... 

Ольга ПЕТРЮК, «Слово» 
фото Олександра КОВАЛЕНКА
Переглядів: 775 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus