Головна » 2014 » Травень » 24 » Літо – пора відпочинку дітей
10:44
Літо – пора відпочинку дітей
Добігає кінця травень і вся дітвора з нетерпінням чекає літа, канікул, відпочинку та оздоровлення. А у районній державній адміністрації у розпалі підготовча робота до проведення літньої оздоровчої кампанії. Протягом літа планується оздоровити 5460 дітей, що становить 70% дітей шкільного віку. Першочергова увага приділяється оздоровленню та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Це діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти, які проживають у багатодітних родинах, сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах; діти-інваліди; діти, які перебувають на диспансерному обліку; діти талановиті, обдаровані.
 
14 місцевих рад прийняли програми із оздоровлення та відпочинку дітей, виділили кошти для його проведення. Серед них – Вишгородська міська, Димерська селищна, Новопетрівська, Старопетрівська, Новосілківська, Лютізька, Пірнівська, Вищедубечанська, Нижчедубечанська, Хотянівська, Демидівська, Козаровицька, Сувидська, Воропаївська сільські ради. З районного та місцевих бюджетів для проведення оздоровчої кампанії  всього виділено 1049395 грн. Планується використати 245 тис. грн з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Звичайно цих коштів не достатньо для забезпечення послугами із оздоровлення та відпочинку дітей району, тому необхідно залучати  громадськість.
 
На засіданні оперативного штабу з оздоровлення та відпочинку дітей, який відбувся днями під головуванням заступника виконуючого обов’язки голови райдержадміністрації Валентини Духоти, обговорювалися питання організації оздоровлення та відпочинку дітей, участь у проведенні оздоровчої кампанії громадських організацій, підприємств, установ, релігійних громад, батьків.
 
Протягом проведення оздоровчої кампанії влітку 2013 року активну позицію щодо оздоровлення та відпочинку дітей зайняли релігійні громади міста Вишгорода: церква Бога Живого (пастор Олександр Озеруга), храм святого князя Володимира УПЦ КП (настоятель храму Богдан Ніколін), храм святих страстотерпців Бориса і Гліба УПЦ МП (протоієрей Дмитро Денисенко), парафія УГКЦ (протоієрей Тарас Валах). У цьому році плануються  в серпні «Канікули з Богом» у денному таборі парафії УГКЦ, відпочинок у наметових таборах для дітей і молоді організовує  храм святого князя Володимира УПЦ КП, протягом липня дві зміни (дитячу та молодіжну) планує організувати під Іллічівськом церква Бога Живого, відпочинок для дітей недільної школи буде організовано і  храмом святих страстотерпців Бориса і Гліба УПЦ МП.               
 
Благодійні фонди «Берегиня» (керівник Олена Попович), «Оберіг» (керівник Галина Закитна) пропонують захоплюючі подорожі за кордоном (Кіпр, Єгипет, Болгарія, Німеччина тощо). Профспілкова організація Київської ГЕС та ГАЕС (голова Олександр Цимбалюк) протягом 2013 року оздоровила до 150 хлопчиків та дівчаток, протягом літа 2014 року теж планує проводити оздоровлення дітей. Також оздоровлює дітей і профспілка медичних працівників (голова Петро Веремєєнко).
 
Деякі керівники підприємств, організацій району, депутати міської та районної ради не були осторонь оздоровлення дітей влітку 2013 року. Маємо надію, що і цього року вони візьмуть активну участь в оздоровчій кампанії. Завдяки народному депутату Верховної Ради України Ярославу Москаленку 30 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, зможуть оздоровитися у дитячому оздоровчому таборі «Карасик», що у Вишгородському районі, уже з 2 червня цього року. 
 
На даний час пропонують свої послуги з оздоровлення та відпочинку дітей оздоровчі заклади «Карасик» с. Новосілки, Вишгородського району (144 грн доба), «Медик-2» с. Сергіївка, Одеська область (165 грн доба), «Ворскла» с. Нові Санжари, Полтавська область (148 грн доба). Батьки, які працюють та сплачують страхові внески до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності можуть скористатися послугами Фонду, який оплачує  903 грн за путівку тривалістю 21 день.  
 
Координацію роботи з питань оздоровлення та відпочинку дітей здійснює служба у справах дітей та сім’ї Вишгородської районної державної адміністрації. За довідками можна звертатися за телефоном 56-382.
 
Валентина Тимошенко,
начальник служби у справах дітей та сім’ї
Переглядів: 1002 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus