Головна » 2014 » Січень » 4 » І вишивка, і живопис, і графіка…
12:39
І вишивка, і живопис, і графіка…
19 грудня у фойє будинку культури «Енергетик» відкрилась новорічна виставка. Роботи декоративно-ужиткового мистецтва представили вихованці арт-студії «Авангард» (керівники Анастасія Рослякова та Анна Саржан) і дитячої художньої студії «Акварельки» (керівник Ольга Гордієнко).  

– Щоб досягти такої майстерності у зображенні пейзажів та натюрмортів, потрібен не один рік напруженої копіткої праці, – розповідає одна з організаторів виставки, майстер Ольга Гордієнко. 

Вироби різноманітні – це і вишивка, і різні види та жанри образотворчого мистецтва, зокрема – живопис, графіка, а також роботи, виконані у килимовій техніці та техніці декупаж. 

Були на виставці й колажі – намальовані фарбами картини з поєднанням різноманітних матеріалів (сіна, фетру, паперу тощо). Секрет таких робіт полягає в тому, що чим більше матеріалів використано, тим вони цікавіші.  

На виставці представлені роботи Катерини Нікуліної. Вона, до речі, посіла перше місце в області на конкурсі «Юні таланти України», присвячений Катерині Білокур,  що проходив у центральній районній бібліотеці. Є роботи ще однієї учасниці конкурсу – Катерини Тригуб. Картини у килимовій техніці представила майстер Наталія Арсенюк-Зінківська. А картину, намальовану за мотивами мультфільму «Жив був пес»  – Антон Черкашин. 

Неймовірної краси новорічна ялинка оздоблена іграшками, які власноруч зробили вихованці студії «Авангард». Робіт не злічити: новорічні іграшки, вишиті рушники, задекоровані музичні пластинки, пляшки, великі валізи й маленькі сумочки, навіть самовар – і це не враховуючи різноманітних картин. Та й це ще не все, кажуть організатори, – багато залишилось поза увагою. 

Окремо на столику лежить книга для всіх охочих поділитись враженнями – лише з позитивними відгуками. Справді, роботи не лише милують око, а й надихають на створення власних. Можна запозичити якісь ідеї, а для поціновувачів хендмейду – навіть придбати у авторів одну з робіт.   

– Виставки проводимо регулярно, до всіх свят, – каже одна з керівників студії «Авангард» Анна Саржан. – У планах весняна виставка. Залучаємо до співпраці нових майстрів. А взагалі, взяти участь можуть усі бажаючі. Тому ласкаво просимо!»
Переглядів: 631 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus