Головна » 2014 » Січень » 18 » «І генії кохають»
11:34
«І генії кохають»
На порозі відзначення 200-річчя від дня народження видатного українського поета Тараса Григоровича Шевченка всією Україною проходять численні культурні заходи, концерти, лекції, виставки, присвячені життю і творчості поета. 

Вишгородщина також бере участь у цьому культурно-просвітницькому марафоні. 16 січня у приміщенні Вишгородської дитячої музичної школи відбувся концерт-лекція на тему «І генії кохають». Участь у заході взяли начальник відділу культури, національностей та релігій Олександр Біляєв, учні та вчителі музичної школи, Вишгородської ЗОШ №1.

Ця зустріч присвячена розкриттю теми кохання в житті великого поета, його почуттям та переживанням. Надзвичайно цікаво було дізнатися невідомі сторінки життя генія, якого ми звикли сприймати через призму його визвольно-революційних думок, відкрити в ньому ту слабкість, перед якою рано чи пізно не може встояти жоден із нас, а саме – кохання. 

Кохання. Це чи не найдивовижніше в світі почуття, оспіване поетами, композиторами, художниками та літераторами всіх часів і народів, скорило на своєму шляху не одне людське серце. Бентежність очікування, п’янка радість зустрічі й трепетне хвилювання знайомі чи не кожному з нас. Не є винятком і видатні люди, чия геніальна творчість стала знаковою та визначальною в історії їхнього народу, адже саме кохання є тією рушійною силою, яка пробуджує в людській душі не знані доти почуття. 

– У березні виповнюється 200 років від того дня, коли Україна подарувала світові геніального українського поета та живописця Тараса Шевченка. Протягом двох століть людство не перестає вражати геніальність Кобзаря, його багатогранна спадщина. Читачі захоплюються поетичним талантом поета. Та Шевченко був не лише талановитим поетом, а й не менш талановитим драматургом, художником, етнографом і філософом. З метою гідного відзначення у 2014 році 200-річного ювілею видатного сина українського народу Т. Шевченка, підтримки заходів із вивчення і популяризації спадщини Великого Кобзаря в Україні та за її межами 2014 рік проголошено Президентом України Віктором Януковичем Роком Тараса Шевченка, – зазначив начальник відділу культури, національностей та релігій О. Біляєв. – Сьогодні слова поета є провідниками, дороговказами для тих, хто творить сучасність та майбутнє нашої держави. Пізнавати Шевченка – це пізнавати історію України. Творчість видатного поета консолідує українське суспільство, об’єднує дорослих і дітей, науковців і представників робочих професій. В Україні нема людини, яка б не знала і не шанувала творчість поета. 

Слухачі мали змогу прослухати захоплюючу лекцію, перемежовану музичними композиціями у виконанні на таких інструментах: бандура, фортепіано, скрипка, гітара, а також вокальні номери. 

Можна по-різному ставитися до присутності такого почуття, як кохання в нашому житті, але чого не можна заперечувати – так це могутньої, часом непереможної його сили, здатної творити чудеса, адже – і генії кохають.
Переглядів: 657 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus