Головна » 2014 » Жовтень » 4 » Громадою подбаймо про нужденних земляків
10:56
Громадою подбаймо про нужденних земляків
Першого жовтня ми відзначили Міжнародний день людей похилого віку. Цей день, як ще одне нагадування, що досить часто поряд з нами є люди, яким конче потрібна наша допомога. 
 
Працівники Вишгородського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) найчастіше спілкуються саме з такою категорією осіб – людьми похилого віку, котрі потрапили у складні життєві обставини, одинокими громадянами, інвалідами, надаючи їм соціально-побутові, соціально-медичні, інформаційні та інші послуги. 
 
На обслуговуванні у територіальному центрі перебуває більше 800 громадян. Щоб мати можливість закупити для малозабезпечених продуктові набори, одяг, засоби особистої гігієни, щоб забезпечити підопічних стаціонарного відділення для постійного проживання всім необхідним, звертаємося у щоденній нашій роботі за допомогою  і до владних структур, і до підприємців, і до всіх небайдужих людей. 
 
До стаціонарного відділення постійного проживання завітало у цей день чимало гостей з подарунками. Мені випала приємна місія – від імені народного депутата України Ярослава Москаленка вручити сертифікат на придбання холодильника завідуючій стаціонарного відділення постійного проживання Людмилі Ісаюк.
 
Димерський селищний голова Леонід Кучерявий, заступник начальника управління соціального захисту населення Ярослава Корнійчук, заступники начальника управління Пенсійного фонду України у Вишгородському районі  Наталія Кудрінська та Ірина Кревська, голова районної організації Товариства Червоного Хреста Ірина Правдива, голова правління Вишгородського райспоживтовариства Ніна Бандурка передали підопічним подарунки (набори солодощів, рушники, засоби особистої гігієни) і  щиро зичили їм добра і здоров’я. Наші партнери постійно допомагають нам опікуватись стацвідділенням та підопічними інших відділень, і я щиро дякую їм за підтримку. Димерський селищний голова, крім усього, останнім часом активно допомагає проводити в приміщенні стацвідділення поточні ремонтні роботи. Постійно допомагають відділенню народний депутат України  Ярослав Москаленко та депутат обласної ради Олександр Приходько. Не змогли особисто долучитись до заходу димерський підприємець Світлана Станкевич та представники громади Церкви Бога Живого. Але вони також завжди турбуються про людей, які проживають у стацвідділенні.
 
У цьогорічний Міжнародний день людей похилого віку ми звернулися з проханням до директора Димерського будинку культури Галини Дуняк, щоб їх колектив виступив у стацвідділенні з концертною програмою.  Самодіяльні актори  подарували і підопічним, і працівникам відділення справжній святковий настрій, підопічні навіть самі підспівували акторам. Ансамбль «Стежина» у складі Лідії Трайковської, Надії Ященко, Катерини Пухтіної та Віри Рядової (художній керівник Олександр Мехед) і солістка Будинку культури Анна Сорока порадували присутніх чудовим співом. Ольга Хоменко та Надія Дяченко представили невеличку гумористичну сценку «Баба Праска і Баба Палажка». 
 
Турбота, увага, відлагоджений побут… Але є у нашому стацвідділенні і одна велика проб­лема – приміщення, що Територіальний центр орендує у Димерської районної лікарні, уже давно потребує капітального ремонту. Для проведення ремонту потрібні значні кошти.  Саме тому Територіальний центр ініціював проведення з 1 до 31 жовтня місячника «Не залишаймось байдужими», щоб зібрати кошти для проведення ремонтних робіт у стаціонарному відділенні для постійного проживання.
 
У підопічних відділення надія тільки на соціальну службу як представника держави, на земляків з рідних населених пунктів, з якими виросли поряд. Звертаємось до всіх небайдужих людей у нашій районній громаді з проханням допомогти коштами, будматеріалами. Давайте разом, усією громадою створимо в стацвідділенні умови, гідні людини поважного віку...
 
Наталія РУДЬКО, директор ВРТЦІСО
Фото Галини МАКАРЕНКО
Категорія: Україна | Переглядів: 445 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus