Головна » 2013 » Червень » 29 » Чи вдасться запобігти масштабнішим катастрофам?
10:36
Чи вдасться запобігти масштабнішим катастрофам?
Початок минулого тижня означився масштабною пожежею на сміттєзвалищі, розташованому поблизу селища Димер. 

– Оскільки пожежа відбувалася на відкритій поверхні, питання про ступінь її складності не розглядалося. Однак на її гасіння довелося залучити значну кількість спеціальної техніки, – розповідає провідний інспектор Вишгородського РВ ГУ державної служби з надзвичайних ситуацій України у Київській області Олександр Пахоменко, – задіяли навіть військову техніку. 

На гасінні пожежі було застосовано 5 пожежних машин. Дві з них з димерських пожежно-рятувальних підрозділів, одна з Гаврилівки та ще дві з Вишгородської пожежно-рятувальної частини. Спецтехніка, що використовувалася для гасіння пожежі, залучалася з різних районних господарських підрозділів. Прийшли на допомогу навіть з військової частини, що дислокується в містечку Десна. 

Взагалі, за підрахунками спеціалістів, пожежа охопила близько двох гектарів землі, що використовалася під сміттєзвалище, і була локалізована протягом трьох днів. Остаточні причини загорання сміттєзвалища в компетенції правоохоронних органів, але попередньо можна припустити, що сталося воно або через погодні умови, або через чиюсь недбалість, або через порушення технологій закладання сміття. 

У будь-якому випадку, працівники МНС закликають суворо дотримуватися технологій під час захоронення та утилізації побутових відходів, обережно поводитися з відкритим вогнем та зважати на погодні умови, адже протягом вже найближчих днів очікується температура повітря на рівні + 40. 

Юрій ГОРОВИЙ, «Слово»
Переглядів: 487 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus