Головна » 2014 » Жовтень » 4 » Бібліотека – рідний дім для книги
10:52
Бібліотека – рідний дім для книги
Радість сьогодні у нас така, що й межі немає: найдорожчих гостей бібліотека зустрічає. Нехай у цій залі у цей час лунають жарти, сміх гучніше, бібліотеці – 70! Й вона одна з найкрасивіших. 
 
Саме цими словами розпочалось святкування Всеукраїнського Дня бібліотек, який нинішнього року співпав з 70-річчям створення Вишгородської центральної районної бібліотеки. 
 
З нагоди цієї події до бібліотеки завітали юні читачі районної бібліотеки для дітей – учні 4-б класу ЗОШ №1 із вчителькою Лесею Гачек, яка вже багато років співпрацює з бібліотекою, допомагає виховувати активних читачів. Разом з бібліотекарями  діти підготували поетичну композицію-привітання. Багато вітальних і теплих слів подяки бібліотекарям висловила вчителька, подарувавши букет квітів.
 
Присутні почули багато цікавого про історію заснування і розвитку бібліотеки, про значення книги в житті людини від директора централізованої бібліотечної системи Марії  Міляновської. Адже саме змалечку і все життя книга супроводжує і допомагає людині, вчить розуму, розвиває здібності  і уяву, бо як відомо : «Хто багато читає – той багато знає».  
 
Щирість, сердечність і теплота прозвучали на адресу бібліотечних працівників у привітанні  начальника відділу культури, національностей та релігій Вишгородської районної державної адміністрації  Олександра Біляєва.
 
Вражені і розчулені бібліотекарі за давньою традицією не відпустили своїх читачів без подарунків. Від усього колективу Марія Міляновська подарувала книгу і пригостила солодощами.
 
Неможливо залишити без уваги й те, що напередодні нашого свята до бібліотеки завітали маленькі майбутні читачі – учні 1-а класу ЗОШ №1 зі своєю вчителькою, давнім і незмінним нашим другом  Валентиною Михайлюк.
 
Провідний бібліотекар  Любов Клєшко провела з дітьми екскурсію «Мандруємо Книжковим містом», наголосивши, що 
 
Книжковий дім – бібліотека.
Тут зібрані думки учених, 
І кожна книга – відкриття.
Знання – для всіх людей священне,
Без нього не бува життя.
   
Валентина Скора,
заступник директора централізованої
бібліотечної системи по роботі з дітьми
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 419 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus