Головна » 2013 » Грудень » 05

Міліція не буде застосовувати силу

Міліція не буде застосовувати силу

Глава МВС дав вказівку працівникам органів внутрішніх справ утримуватися від застосування сили стосовно учасників мирних акцій, а також попередив організаторів цих акцій про спільну відповідальність за безпеку їх учасників. 


Віталій Захарченко заборонив працівникам відомства застосовувати силу стосовно учасників мирних зібрань, які наразі проходять у столиці України та інших містах держави. 

Крім того, Міністр внутрішніх справ неодноразово звертався до громадян, які беруть участь у масових з ... Читати далі »

05.12.2013

Бюджет 2014 року буде бюджетом розвитку регіонів

Бюджет 2014 року буде бюджетом розвитку регіонів

Державний бюджет 2014 року буде спланований таким чином, щоб суттєво збільшити фінансування розвитку регіонів. Про це заявив Президент України Віктор Янукович в інтерв’ю журналістам українських телеканалів. 


«Бюджет 2014 року повинен бути бюджетом розвитку регіонів. Тому що вже запрацював регіональний фонд розвитку. І на наступний рік ми, можливо, вперше за всі роки незалежності, будемо мати такий цивілізований підхід до використання коштів на розвиток регіонів», - сказав Глава держави. 

05.12.2013

Привід для вуличних протестів на сьогодні вичерпаний

Привід для вуличних протестів на сьогодні вичерпаний

Те, що стало приводом для вуличних протестів, на сьогодні вичерпане. У цьому запевнив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів 4 грудня 2013 року. 


«Довіра, висловлена нашим Парламентом Уряду, дозволяє нам приймати рішення, необхідні як для врегулювання сьогоднішньої гострої ситуації, так і для стабілізації соціально-економічного стану в Україні, що є насправді головним завданням і головною відповідальністю нашого Уряду», - сказав Микола Азаров. 

Зокрема, до ... Читати далі »

05.12.2013

"Всі складні проблеми ми обов'язково розв'яжемо"

Всі гострі питання і складні проблеми, які виникли, Уряд обов’язково розв’яже. У цьому запевнив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів 4 грудня 2013 року. 


Прем’єр-міністр зазначив, що «всі, в тому числі наші партнери за кордоном, повинні зрозуміти, що влада, яка не вживає передбачених законом заходів для наведення порядку, захисту прав всіх, підкреслюю, громадян, для забезпечення життєдіяльності країни, яка насправді в цілому живе мирно і спокійно, така влада сама порушує закон». Глава Уряду переконаний, що влада на це не має права, тим більше, в такій гострій економічній ситуації і на порозі зими.&nbs ... Читати далі »

05.12.2013

Через пункт пропуску - 17 смуг руху

Через пункт пропуску - 17 смуг руху

Запрацював найбільший на україно-польському кордоні пункт пропуску «Грушів— Будомєж». На його будівництво витрачено понад 45 мільйонів доларів, виділених Євросоюзом. 


Пропускна спроможність пункту — 8 тисяч осіб і 2,4 тисячі транспортних засобів до 3,5 тонни на добу. Через нього перевозитимуть товари, що не підлягають ветеринарному та фітосанітарному контролю. Пункт повністю автоматизований і обладнаний 30 камерами контролю. До послуг водіїв вантажного та пасажирського транспорту — 17 смуг руху. На відкриття об’єкта завітали голова Держприкордонслужби України Микола Литвин, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Польщі Маркіян Мальськ ... Читати далі »

05.12.2013

«Революція чи погроми»?

«Революція чи погроми»?

Володимир Путін уперше розповів про своє ставлення до політичних подій в Україні. На думку російського президента, «те, що відбувається зараз в Україні, — це не революція, а погроми». 


Президент РФ уважає: «Усе, що зараз відбувається в Україні, свідчить про те, що це зовсім не революція, а добре підготовлені акції, і ці акції були підготовлені не до сьогоднішнього дня. Вони готувалися до передвиборної кампанії 2015 року». «Це невеликий фальстарт» виборчої кампанії з виборів президента України, — підсумував Володимир Путін. 

05.12.2013

Є рішення суду про звільнення мітингувальниками будівель

Є рішення суду про звільнення мітингувальниками будівель

Суд виніс рішення про звільнення захоплених мітингувальниками будівель у центрі Києва. Про це заявив Генеральний прокурор України Віктор Пшонка у відеозверненні, розміщеному на офіційному сайті ГПУ. 


"Я ще раз звертаюся до всіх учасників та організаторів масових акцій: стосовно усіх захоплених приміщень є рішення суду з чіткою вимогою звільнити захоплені будівлі", - йдеться у відеозверненні. 

Генпрокурор закликав звільнити приміщення і не блокувати органи державної влади. Як повідомялося, 1 ... Читати далі »

05.12.2013

Рівень захворюваності на грип у столиці

Рівень захворюваності на грип у столиці

Рівень захворюваності на грип та ГРВІ в столиці не перевищує епідпоріг, але є одним з найвищих в Україні. 


Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації з посиланням на головне управління Державної санітарно-епідеміологічної служби. 

"Головне управління Державної санітарно-епідеміологічної служби в місті Києві інформує, що з 25 листопада по 1 грудня на грип та ГРВІ у Києві захворіло 17 тис. 190 осіб, з них 11 тис. 479 (66,8%) становлять діти віком до 17 років. Показник на ... Читати далі »

05.12.2013

Силовий розгін Майдану не має повторитися

Силовий розгін Майдану не має повторитися

Голова Верховної Ради Володимир Рибак виключає силовий сценарій згортання мітингів на Майдані. Про це він заявив журналістам у середу. 


"Я думаю, що ніякого силового варіанту бути не може, тому що це мирна акція. Люди мають право виходити і висловити свої інтереси. Те, що сталося в ніч із суботи на неділю - такого не повинно бути більше в державі. І ніхто це не підтримує", - підкреслив спікер.

05.12.2013

МВС та ветерани спільно організують безпеку демонстрацій

МВС та ветерани спільно організують безпеку демонстрацій

Міністерство внутрішніх справ України та ветеранські організації домовилися про спільні дії, аби убезпечити мирні демонстрації та уникнути провокацій і кровопролиття. 


Про це сторони домовилися на незапланованій зустрічі представників ветеранських організацій та першого заступника міністра внутрішніх справ України Віктора Дубовика, що відбулася під час акції протесту під будівлею МВС, передає кореспондент Укрінформу. 

"З метою уникнути усіх провокацій та інсинуацій ми пропонуємо спільне патр ... Читати далі »

05.12.2013

У МВС відкрили 53 провадження

У МВС відкрили 53 провадження

Про це Укрінформу повідомили в Управлінні зв'язків із громадськістю (УЗГ) МВС України. 


"Загалом з 30 листопада по 3 грудня до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 53 події", - інформує УЗГ із посиланням на дані Головного слідчого управління. Усі правопорушення було скоєно переважно біля адміністративних будівель - Українського дому, Будинку профспілок, Київської міської державної адміністрації, а також біля пам'ятника Леніну, зазначили у відомстві. 

Зловмисникам інкримінується хул ... Читати далі »

05.12.2013

Обговорити ситуацію в Україні за столом

Обговорити ситуацію в Україні за столом

Колишні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко вважають, що рішення призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС привело країну в глибоку політкризу. 

 
Про це Кравчук заявив у коментарі Сегодня.ua за підсумками зустрічі з Ющенком і Кучмою. 
 
"В Україні сталася глибока політична криза. Причиною кризи стало непослідовне вирішення питання реалізації курсу на євроінтеграцію... Швидка зміна позиції призвела до протестів людей. І ці протести на сьогодні є загрозою, що може стати загрозою дестабілізації України, причиною розколу країни і привести до тяж ... Читати далі »