Головна » 2013 » Листопад » 10 » Зміцнюємо міжнаціональну злагоду
11:40
Зміцнюємо міжнаціональну злагоду
— Особливу увагу ми приділяємо питанню реалізації у Вишгородському районі завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин. 

Сьогодні владою створюються всі необхідні умови для того, щоб люди різних національностей, які проживають на Вишгородщині, мали можливість зберігати й розвивати свою культуру, традиції та історичну спадщину, — зазначив під час оперативної наради, яка відбулась 08 листопада у великому залі адміністративного будинку у м. Вишгороді, виконуючий обов’язки голови Вишгородської райдержадміністрації В.Савенок. 

Про етнополітичну ситуацію у районі доповів начальник відділу культури, національностей та релігій райдержадміністрації О.Біляєв: «На території Вишгородського району, окрім українців, проживають росіяни, вірмени, роми, євреї та представники інших національностей, які не об'єднані в окремі етносередовища. Слід відзначити, що звернень громадян щодо проявів ксенофобії, расової та етнічної дискримінації до Вишгородської райдержадміністрації не надходило. Громадських організацій національних меншин у Вишгородському районі не зареєстровано. Національні відносини в районі стабільні та керовані, конфлікти міжнаціонального характеру відсутні». 

Про задоволення освітніх потреб національних меншин під час наради інформувала начальник відділу освіти райдержадміністрації С.Чамро. 

— У 2013-2014 навчальному році відповідно до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 03 квітня 2012 року № 409 «Про затвердження Типових навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів ІІ ступеня» у 23 навчальних закладах у 5 класах другою іноземною мовою вибрана російська мова, нею навчається 411 учнів. У 9 навчальних закладах російська мова вивчається факультативно (6-11 кл.) – 374 учні. У Вишгородській районній гімназії «Інтелект» російська мова як друга мова з 2-го класу, є 3 класи з російською мовою навчання, в яких навчається 65 учнів. Вишгородська районна гімназія «Інтелект» співпрацює з Російським зарубіжним центром. Центр передплатив для закладу на 2013 рік журнали «Личность», «Газета для классных руководителей», «Русский язык и література для школьников», — повідомила С.Чамро. 

— 9 жовтня у Вишгородській районній гімназії «Інтелект» відбулася конференція «Книга — завжди свято», присвячена російській книзі, вихованню любові до книги, шанобливого ставлення до різних мов, культур, традицій. У конференції взяли участь кандидат філологічних наук, головний редактор журналу «Русская словесность в школах Украины», один з укладачів навчальної програми «Російська мова», автор підручника з російської мови для 5 класу В.Корсаков, вчителі світової літератури та російської мови району. Вчителі обговорили особливості викладання російської мови як другої іноземної у 5 класі. Дошкільним та загальноосвітнім навчальним закладам району російський зарубіжний центр подарував 600 примірників книги «Сказки русcких писателей», — розповіла С.Чамро. — Реалізуючи соціальні ініціативи Президента України в області, влада приділяє увагу зміцненню середовища міжетнічної толерантності та високого рівня взаєморозуміння між громадою Київщини, — підсумував виконуючий обов’язки голови Вишгородської райдержадміністрації В.Савенок. 

Також учасниками наради розглянуто інші важливі питання життєдіяльності району.
Переглядів: 416 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus