Головна » 2015 » Серпень » 3 » Злочини Держземагентства України проти Держави
13:15
Злочини Держземагентства України проти Держави

На Київщині прокуратура повертає у державну власність незаконно передані землі площею 143 га

Прокуратурою Київської області виявлено порушення вимог земельного законодавства при розпорядженні Головного управління Держземагентства (на даний час Держгеокадастр) у Київській області землями державної власності сільськогосподарського призначення.

Зокрема, вказаним органом виконавчої влади, у минулому році передано в оренду фізичній особі земельні ділянки загальною площею 109 га для ведення фермерського господарства на території Білоцерківського району Київської області.

Прокуратурою було з’ясовано, що вказана особа, всупереч Закону України «Про фермерське господарство» не мала сільськогосподарської техніки та інших засобів для обробки землі, які свідчили б про наявність реальних намірів використовувати землю для ведення фермерського господарства.

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура Київської області звернулась з позовними вимогами до Білоцерківського міськрайонного суду з вимогою скасувати незаконні накази Головного управління Держземагентства у Київській області та визнати недійсними договори оренди землі. Суд задовольнив позовні вимоги прокуратури в повному обсязі.

За аналогічним порушенням вимог законодавства Ставищенським районним судом задоволено позов прокуратури області та зобов’язано фізичну особу повернути державі земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 34 га.
 
Матеріали http://kobl.gp.gov.ua/
Категорія: Київщина | Переглядів: 523 | Додав: slovo
comments powered by Disqus