Головна » 2016 » Жовтень » 27 » Зібрались солдатські матері
18:06
Зібрались солдатські матері

14 та 15 жовтня, у день Покрови Божої Матері, люди святкували майже в кожному селі нашого району – хто храмове свято, а хто відзначав День села. А у нас, у Демидові, цього дня у просторій читацькій залі сільської бібліотеки зібралися матері тих демидівських чоловіків, які вже пройшли через горнило війни на Донбасі, і тих, хто зараз воює на Сході.
У теплій, щирій обстановці, без «помпезностей» понад 30 матерів захисників Вітчизни приймали слова вдячності від односельців. Жінки-матері, яким ось уже третій рік доводиться проводжати синів на війну, щоб потім у тривозі жити довгі місяці, не змикаючи очей у довгі безсонні ночі, з острахом вслухаючись у повідомлення з фронту про кількість убитих і поранених, денно і нощно побоюючись за здоров’я і життя своїх дітей. Уперше так зібравшись, вони ділились своїми болями і тривогами. 
Найтепліші слова подяки і співчуття прозвучали в залі на адресу Марії Олександрівни Костюченко, матері загиблого героя Олександра Костюченка, школярі вручили матері квіти, доземно уклонилися у повазі до її стійкості.
Потім увагою жіночок заволодів гурт «Любисток», учасники якого приготували концерт. Він складався із патріотичних пісень, глибоко ліричних, що нагадали присутнім про їхні юні літа, коли зовні кожна з жінок була достойною пензля великих художників епохи Ренесансу. Звучали й веселі, жартівливі народні пісні, піднімаючи настрій загорьованим матерям. Знаковим було і те, що серед співаків «Любистку» М. Сєбякіна, К. Биховченко – матері,  діти яких більше  року воювали на Донбасі, а син М. Коваленко знаходиться зараз на передовому рубежі.
Після «Любистку» родинний квартет «Чиста криниця» зачарував присутніх своєю вокальною майстерністю. Артисти-школярі Валерія Коваленко, Богдана Ливковець та Ярослава Ливковець виконали український народний та жартівливий танець «Маленька вчителька». Проникливо звучала у їх виконанні сучасна пісня «Мої батьки».
Після концерту гостей, як годиться, запросили за стіл, де їх пригощали чаєм із солодощами, які забезпечила наша чудова сільська майстриня-кулінар Світлана Михайлівна Колесник.
Дітвора з дитячого садка теж внесла свою частинку тепла: вони виготовили матерям малюнки і аплікації, до яких були прикріплені маленькі пташки, спечені з тіста.
За допомогу в організації шанування матерів слід подякувати й іншим жителям села: Олені Вітряній, Ростиславу Іллічу, Любові Осадчій, Ніні Котляр.
Особливо тепле слово потрібно сказати і на адресу працівників Будинку культури, його директора М. Кнюха та бібліотекаря М. Ко­валенко, які протягом двох тижнів докладали багато зусиль, щоб свято відбулось, щоб воно було щирим, теплим і незабутнім для наших демидівських матерів, які народили і виховали достойних захисників України.

Валентина ОСИПОВА, Демидів

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 557 | Додав: slovo
comments powered by Disqus