Головна » 2013 » Травень » 25 » Земля почала працювати
11:05
Земля почала працювати
Весняна посівна кампанія є найвідповідальнішим періодом у сільськогосподарському виробництві. Необхідно відмітити певні специфічні умови, в яких функціонує сільське господарство Вишгородського району. Район відноситься до зони Полісся, а це в основному бідні на вміст гумусу піщані і супіщані грунти. Природньо-кліматичні умови та збіднені грунти не дають змоги вирощувати широкий асортимент сільськогосподарських культур. Щоб отримати віддачу землі, необхідно вкладати значні грошові та матеріальні ресурси. 

Не дивлячись на те, що погодні умови весни поточного року відтермінували проведення весняної кампанії на три тижні, сільськогосподарські формування району в оптимальні агротехнічні строки провели яровий посів. 

Яровий посів проведено на площі 858 гектарів, з них 285 гектарів ярих зернових культур, в тому числі 260 гектарів вівса, 25 гектарів ячменю, 29 гектарів картоплі, 19 гектарів однорічних трав та 25 гектарів багаторічних безпокривних трав, 500 гектарів соняшнику. 

Позитивом є те, що в районі почали оброблятись землі, які довгий час не використовувались. Восени минулого року на території Жукинської сільської ради ПП «Віра ГТП» Рокитняського району (керівник підприємства Петро Арсеньович Геращенко) у власників земельних часток (паїв) взято в оренду 77 гектарів ріллі та посіяно озиму пшеницю, в поточному році продовжує укладати договори оренди та обробляти землю. На території Димерської селищної ради ФГ «Віта Макс» Драбівського району Черкаської області (голова фермерського господарства Володимир Адамович Сорока) взято в оренду земельні паї членів КСП «Димерський» та земельні ділянки працівників соціальної сфери і посіяно соняшник. 

Сільськогосподарські формування району проводять догляд за посівами сільськогосподарських культур. 

Інф. «Слова»
Переглядів: 557 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus