Головна » 2015 » Грудень » 28 » Затверджено бюджет, розглянуто кадрові питання
17:19
Затверджено бюджет, розглянуто кадрові питання

24 грудня у приміщенні адмінбудинку відбулося засідання III сесії Вишгородської районної радиVII скликання. З 36 депутатів був присутній 31 народний обранець. Вів сесію голова районної ради Ростислав Кириченко. 
Робота сесії розпочалась передачею Вифлеємського Вогню миру. Представники Пласту урочисто передали його голові райдержадміністрації Олександру Горгану та голові районної ради Ростиславу Кириченку. 
Першим питанням порядку денного було затвердження районної «Програми з мобілізаційної підготовки та мобілізації на території Вишгородського району на 2016 рік». Метою програми є підтримка військового комісаріату щодо організаційних заходів під час підготовки та проведення мобілізації військовозобов’язаних у мирний час в умовах особливого періоду. Цю програму депутати затвердили одноголосно.
Районні обранці одностайно проголосували «Про внесення змін до Програми накопичення та використання матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків у Вишгородському районі на 2015-2019 роки», затвердженої рішенням районної ради від 30.12.2014 року № 544-41-VІ. 
Затверджено рішення «Про внесення доповнень до районної комплексної Програми підтримки сім’ї та забезпечення прав дітей «Назустріч дітям» на 2014-2017 роки».
Також депутатами внесені зміни до «Програми підтримки діяльності та розвитку засобів масової інформації спільної комунальної власності територіальних громад сіл, селища, міста Вишгородського району на 2013-2017 роки», затвердженої рішенням районної ради від 21.12.2012 року №305-23-VI.
Під час засідання прийнято зміни до «Програми підтримки діяльності Вишгородського районного комунального підприємства «Комунальник» на 2015-2016 роки», затвердженої рішенням районної ради від 30.12.2014 року № 546-41–VІ.
Затверджено програму розвитку Вишгородської районної організації Товариства Червоного Хреста України на 2016-2018 роки та схвалено проект районної програми «Шкільне харчування» на 2016 рік.
Прийнято рішення «Про затвердження Вишгородської районної комплексної програми «Турбота» на 2016-2020 роки».
Депутати проголосували «Про затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки  земельних ділянок».
Одноголосно сесія прийняла рішення «Про районний бюджет Вишгородської районної ради VIІ скликання на 2016 рік».
Враховуючи плідну та конструктивну співпрацю депутатів на засіданнях профільних комісій, ці рішення приймалися консолідовано, майже без обговорень.
Далі сесія розглянула кадрові питання. Керівнику Вишгородського районного комунального підприємства «Комунальник» Олександру Мартиненку депутати одноголосно продовжили контракт терміном на 5 років. У залі стало гарячіше, коли постало питання щодо продовження контракту з керівником КЗ «Вишгородська ЦРЛ», депутатом районної ради Ві­­ктором Павленком (БПП «Солідарність»). Окрім В. Павленка до районної ради подали заяви ще два кандидати на посаду головного лікаря, а саме: Віктор Візняк, завідуючий хірургічним відділенням КЗ «Вишгородська ЦРЛ» та Іван Клюзко, завідуючий хірургічним відділенням №2 Київської міської клінічної лікарні №15, депутат районної ради (БПП «Солідарність»). Кожен з претендентів представив свою програму, після чого відбулося обговорення кандидатур. Громадськість у залі висловлювала різні думки щодо роботи лікарні (була як позитивна оцінка, так і критика). Підтримати свого керівника прийшли працівники медичного закладу. Думки депутатів також розділилися. Після обговорення депутати більшістю голосів підтримали кандидатуру на посаду головного лікаря Івана Клюзка.
З ініціативи депутата  Олександра Дзюби  (ПП ВО «Батьківщина») на засіданні  було прийнято рішення   «Про звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України щодо розгляду  та внесення змін до Податкового кодексу України та Бюджетного кодексу України». У зверненні зокрема йдеться:
1) зняти з розгляду сесії Верховної Ради України 17.12.2015 року проект Закону України «Про створення конкурентних умов в оподаткуванні та стимулювання економічної діяльності в Україні»;
2) переглянути норми проекту Закону України «Про створення конкурентних умов в оподаткуванні та стимулювання економічної діяльності в Україні» та запровадити зміни до Податкового кодексу України не раніше ніж з 1 січня 2017 року, провівши попередні конструктивні консультації з представниками бізнесу, у т.ч. малого та середнього бізнесу;
3) переглянути норми проекту Закону України  «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» (щодо узгодження норм бюджетного кодексу зі змінами до галузевого та податкового законодавства)», а саме: залишити чинний порядок зарахування єдиного податку в повному обсязі до бюджетів міст, селищ, сіл та об’єднаних територіальних громад; зберегти чинний порядок фінансування за рахунок субвенцій з державного бюджету компенсаційних виплат за пільговий проїзд, пільг з послуг зв’язку та інших пільг, передбачених законодавством; не передавати на фінансування з місцевих бюджетів заклади ПТУ та ВНЗ І-ІІ рівня акредитації державної форми власності; встановити термін запровадження змін положень, якими визначено механізми фінансування сфери охорони здоров’я на рівні місцевого самоврядування з 1 січня 2017 року.
У різному заслухали звіт комісії про роботу «Навчально-спортивної бази» (докладніше в наступному номері).
Голова районної ради Ростислав Кириченко оголосив про створення депутатських фракцій. 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 458 | Додав: slovo
comments powered by Disqus