Головна » 2013 » Листопад » 12 » Засідання Молодіжної громадської ради
16:12
Засідання Молодіжної громадської ради
12 листопада у м. Вишгороді за участю голови Вишгородської райдержадміністрації О.Приходька відбулось розширене засідання Молодіжної громадської ради при голові райдержадміністрації. 

Участь у заході взяли заступник голови райдержадміністрації В.Духота, члени Молодіжної громадської ради, представники Громадської ради при райдержадміністрації, Ради молодих вчителів району, молодіжних громадських організацій, структурних підрозділів райдержадміністрації, які реалізацують державну молодіжну політику, тощо. 

Під час засідання підведено підсумки діяльності Молодіжної громадської ради за 2013 рік. Учасниками заходу обговорено роботу Ради молодих вчителів та наголошено на необхідності активізації її роботи. 

З інформацією про проведення громадського обговорення концепції місцевого самоврядування виступила радник голови районної ради К.Овчиннікова та запропонувала залучити до обговорення якомога ширше коло громадян шляхом розміщення відповідних матеріалів у соціальних мережах, таких як Facebook, ВКонтакте, "Однокласники". 

Під час заходу голова райдержадміністрації О.Приходько зазначив, що наразі Україна обрала європейський вектор розвитку та запроваджує європейські стандарти у взаємодії з громадськістю. Тому тема розбудови громадянського суспільства стоїть перед нашою державою на першому місці. Президент України В.Янукович наголошує на активізації залучення інститутів громадянського суспільства (ІГС) до формування та реалізації державної політики. 

— На сьогодні реалізація у Вишгородському районі завдання Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики є одним з основних складових у роботі районної влади, — підкреслив голова райдержадміністрації О.Приходько під час засідання. 

— Успішний розвиток суспільства можливий лише при консолідації зусиль як державних, так і недержавних суб’єктів. Влада і громадськість мають нести солідарну відповідальність за долю країни, тому питання пошуку оптимальних шляхів їх взаємодії є надзвичайно актуальним, — продовжив очільник району. — У цьому контексті Молодіжна громадська рада та і Громадська рада — це такі осередки громадської активності, які покликані виступати носіями громадської думки стосовно ефективних шляхів вирішення складних проблем державного управління та реалізації системних соціально-економічних реформ в суспільстві. Дворічна діяльність Молодіжної громадської ради - це досить малий термін в історії державотворення, але це дуже важливий досвід у взаєминах влади з громадськістю на шляху розвиту громадянського суспільства. Ми ставимо завдання позбавитись формальностей у діалозі між органами виконавчої влади та інститутами громадянського суспільства, вишукати такі формати об’єднання зусиль, які б у максимально короткий строк дали б можливість викристалізувати напрямки продуктивної співпраці. 

— Пошук шляхів співпраці щодо створення сприятливого середовища для ІГС району перебуває в постійному розвитку. Враховуючи євроінтеграційні наміри України, влада прикладає максимум зусиль для посилення громадської активності, зміцнення ІГС для рівноправної співпраці з органами влади на місцевому рівні, — сказала заступник голови райдержадміністрації В.Духота. 

— У 2014 році Україна відзанчатиме 70-річчя визволення України від фашистських загарбників. В рамках цієї події хочеться відмітити діяльність пошукового загону «Легіон», який створено з метою пошуку, встановлення та увічнення пам’яті загиблих, зниклих безвісти під час Великої Вітчизняної війни співвітчизників. Діяльність пошукового загону «Легіон» є яскравим прикладом активності молоді та її співпраці з органами влади, — підкреслила заступник голови Вишгородської райдержадміністрації 

Користуючись нагодою, В.Духота повідомила про участь представників ІГС району у «ІІ-му Всеукраїнському форумі сім’ї», який відбудеться 22 листопада у м. Києві з метою посилення захисту сімейних цінностей, і у роботі якого візьмуть участь громадські та просвітницькі організації, відомі науковці, християнські конфесії, представники державних органів та парламенту України. 

За результатами засідання учасники заходу затвердили резолюцію, в якій зокрема окреслили і основні напрями подальшої роботи: 

1. Сприяти розвитку громадянського суспільства та залученню громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики у Вишгородському районі шляхом проведення подібних заходів протягом року із залученням якнайширшого кола громадськості; 
2. Активізувати роботу Молодіжної громадської ради; 
3. Розробити та подати пропозиції до проекту плану проведення Вишгородською райдержадміністрацією консультацій з громадськістю у 2014 році; 
4. Розробити та затвердити проект плану роботи Молодіжної громадської ради на 2014 рік.
Переглядів: 403 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus