Головна » 2013 » Жовтень » 30 » Засідання «круглого столу» за участі членів клубу «Ветеран»
18:44
Засідання «круглого столу» за участі членів клубу «Ветеран»
29 жовтня у приміщенні центральної районної бібліотеки (м. Вишгород) відбулось засідання «круглого столу» за участі членів клубу «Ветеран» та тему: "Виконання у Вишгородському районі завдань Президента України щодо поліпшення соціального та медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни". 

Захід організовано за сприяння Вишгородської райдержадміністрації, Вишгородської районної ради, Вишгородської центральної районної бібліотеки, Вишгородського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). 

Участь у зібранні взяли заступник голови райдержадміністрації В.Духота, представники Вишгородської районної ради, управління соціального захисту населення райдержадміністрації, управління Пенсійного фонду України у Вишгородському районі, центральної районної лікарні, центральної районної бібліотеки, Вишгородського районного територіального центру соціального обслуговування, члени міської та районної ветеранських організацій, підопічні та соціальні робітники територіального центру. 

Всім бажаючим перед засіданням працівники Вишгородського районного центру первинної медико-санітарної допомоги поміряли тиск, дали відповідні рекомендації і виписали рецепти, відповіли на численні запитання учасників заходу. 

Учасники «круглого столу» обговорили питання соціального захисту та медичного обслуговування ветеранів району. 

— Сьогодні перед нами важливе завдання – виконання завдань Президента України щодо поліпшення соціального та медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни й інших уразливих верств населення району. На Вишгородщині ми продовжуємо створювати належні умови для роботи медичних закладів. Одні з першочергових завдань - наближення якісної медичної допомоги до всіх мешканців району, оснащення амбулаторій та ФАПів необхідним обладнанням, що дозволить поставити правильний первинний діагноз, а також засобами пересування. Так, минулого тижня ми вручили працівникам медичних установ району 9 електрокардіографів та автомобіль екстреної медичної допомоги з сучасним обладнанням. Невдовзі для філії «Вишгородської станції екстреної медичної допомоги комунального закладу «Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» планується закупити автомобілі екстреної медичної допомоги класу С. Головному лікарю Вишгородської ЦРЛ головою райдержадміністрації дано доручення проаналізувати стан та якість харчування хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні, — розповіла заступник голови райдержадміністрації В.Духота. 

Під час засідання начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації М.Лі розповіла про роботу очолюваного нею структурного підрозділу та про виконання президентської програми «Україна для людей». За її інформацією, з початку року 257 ветерана війни пройшли лікування у медичних закладах Вишгородського району, де постійно діють 8 палат, призначених для лікування ветеранів. Ветеранами війни було отримано ліків на суму 10 000 грн. 29 ветеранів війни були забезпечені безкоштовними санаторно-курортними путівками, з них 6 ветеранів отримали санаторно- курортні путівки куплені за рахунок субвенції на суму 26 910 грн. За 10 місяців 2013 року було профінансовано відшкодування виплат на здійснене поховання учасників бойових дій та інвалідів війни 10 особам на суму 14 716 грн. На виконання Вишгородської районної комплексної програми «Турбота» на 2011-2015 роки 47 ветеранів війни отримали матеріальну допомогу на суму 11 700 грн.. 

— Президент України акцентує увагу на підсиленні соціальних гарантій саме ветеранам Великої Вітчизняної війни. Соціальне обслуговування, надання допомоги учасникам бойових дій та ветеранів є одним з пріоритетних напрямків у роботі управління соціального захисту населення райдержадміністрації, — підкреслила М.Лі. 


Представник управління Пенсійного Фонду України у Вишгородському районі О.Тарасенко розповіла учасникам засідання, що у Вишгородському пенсійні виплати здійснюються своєчасно, без затримок. Також керівник Пенсійного Фонду України у Вишгородському районі інформувала присутніх про те, що середній розмір пенсії на 1 жовтня 2013 року склав 1577,92 гривень, що майже на 77% більше законодавчо встановленого прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян (894 гривні) та на 89,07 гривень або майже на 6% більше від розміру, який склався на відповідну дату минулого року. 

Під час заходу працівники Вишгородського районного територіального центру та Вишгородського районного центру первинної медико-санітарної допомоги інформували присутніх про свою діяльність та співпрацю. 

Учасники засідання обговорили питання щодо організації та проведення урочистостей з нагоди відзначення 70-ї річниці визволення м. Вишгорода та Вишгородського району від фашистських загарбників. 

Після неформального спілкування учасники «круглого столу» подивились книжкову виставку, що розгорнуто у приміщенні Вишгородської центральної районної бібліотеки з нагоди засідання клубу та до 70-річчя визволення України від фашистських загарбників. 

За словами учасників засідання, такі заходи для ветеранського загалу дуже важливі, адже разом з членами міської та районної організацій ветеранів зібрались представники установ та організацій, котрі сьогодні реалізують державну соціальну політику і готові брати до уваги пропозиції та зауваження щодо організації та розширення соціальних послуг. 

Надзвичайно важливою вважає діяльність клубу «Ветеран» і голова Вишгородської райдержадміністрації О.Приходько: «Багато в чому нашим ветеранам не вистачає простого людського спілкування і клуб «Ветеран» дає таку можливість поспілкуватись, обговорити наболілі проблеми разом з тими, хто спроможний ці проблеми вирішити. Я завжди підтримую діяльність таких громадських формувань, як і служб, що надають соціальні послуги».
Переглядів: 487 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus