Головна » 2013 » Вересень » 24 » Забезпечити дітей доступом до дошкільної освіти
10:54
Забезпечити дітей доступом до дошкільної освіти
Про це сьогодні повідомив голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк під час відкриття дитячого садочка "Фортеця ” у місті Ірпінь. 

- Виконуючи завдання Президента України ми повинні забезпечити доступ кожної дитини до дошкільної освіти та створити якісні умови першого навчання та безпечного перебування дітей у цих закладах, - зазначив Анатолій Присяжнюк. - Сьогодні на Київщині ведеться активна робота в напрямку розбудови дошкільних закладів освіти, створення і реконструкції будинків дитячої та юнацької творчості. 

За словами губернатора, завдяки реалізації нових соціальних ініціатив «Діти - майбутнє України» розвиток дошкільної освіти сприяє соціалізації дітей та сприяє їх повноцінній підготовці до навчання у школі. - 

Перебування дитини у садочку – це перший крок у формуванні майбутньої людини як особистості, де вона вчиться першим урокам спілкування в колективі, проявляє свої зацікавлення та розвивається, - повідомив Анатолій Присяжнюк. – Відвідування малюками садочку не менш важливе і для батьків, оскільки це дає їм можливість працювати. 

"Фортеця” урочисто відкрила двері для 140 малят. Розрахований дитсадок на 7 груп по 20 дітей. У кожній віковій групі обладнані центри для навчання, де розміщуються матеріали для всіх видів діяльності: ігрової, рухової, музичної, театралізованої, образотворчої. 

Як повідомила завідуюча садочком Любов Кучма, навчально-виховний процес у садочку забезпечений освітніми програмами та навчально-методичною літературою, затверджених Міністерством освіти і науки України, і включають всі базисні компоненти для естетичного, пізнавального і соціального розвитку дітей. 

- У нас є всі умови для виховання, розвитку та навчання малят. Освітня база нового дитячого дошкільного закладу буде побудована на основі загальноосвітньої програми «Дитина». Розширення програми планується за розширення авторських курсів зі спортивно-туристичного виховання, прикладного мистецтва, англійської мови, театрального мистецтва та хореографії, - розповіла Любов Кучма. 

"Фортеця” працюватиме з 8:00 до 20:00, враховуючи потреби батьків, які працюють поза межами міста. Також малюки матимуть п’ятиразове харчування впродовж дня.
Переглядів: 420 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus